ФИФА отсъди: Давид Луис вкара гола за Бразилия срещу Чили

21:05
ФИФА отсъди: Давид Луис вкара гола за Бразилия срещу Чили
ФИФА обяви, че присъжда на Давид Луис гола, с който Бразилия откри резултата срещу Чили във вчерашния осминафинален мач от световното първенство.

В 18-та минута на мача след центриране от корнер топката стигна на втората греда и там след единоборство между Гонсало Хара и Давид Луис топката влезе в мрежата.

На много от повторенията изглеждаше, че играчът на Чили засича в собствената си мрежа. Техническата група на ФИФА обаче реши, че голът е на Давид Луис.

Тя е съставена от треньори и бивши играчи от различни националности и те са взели решение след изглеждане на повторения от всички възможни ъгли. На всеки стадион мачовете се снимат от общо 34 камери.

"Техническата група разгледа гола и той ще остане записан на Давид Луис. Те решиха, че той определено има последното докосване", коментира говорител на ФИФА.

Това бе първият гол за Давид Луис с националната фланелка на Бразилия в общо 40 изиграни мача. По-късно когато се стигна до изпълнението на дузпи Давид Луис отново бе точен, макар тези голове да не се броят за статистиката.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация