Трифон Иванов: Сега се хапят, преди се ритахме

14:09
Трифон Иванов: Сега се хапят, преди се ритахме
Бившият защитник на националния отбор Трифон Иванов даде интервю пред "Труд", в което говори за Световното първенство в Бразилия.

"Досега световното беше интересно, а тепърва ще става още по-интересно. Най-важните мачове сега започват.

Видяхме много изненади и неочаквани резултати. Повечето европейски отбори разочароваха и това говори, че нещо не е наред при тях - подготовка, организация, тактика...

Но още по-разочароващо е представянето на съдиите, защото много техни решения ощетиха дадени отбори и повлияха върху изхода от мачовете. Но не всички имат основания да оправдават загубите си само със съдийски неточности.

Както казах и преди мондиала, аз залагам на Холандия. При този отбор нещата се случват по различен начин. Треньорът Луис ван Гаал работи отделно за всеки мач - нова тактика, различен състав, променя схемата при нужда. Явно това е начинът да се бие наред.

Големият скандал дотук е с Луис Суарес. Вдигна се олелия до небето. Четох в пресата и се смях - трима наръфани, трима нагризани... Нямам обяснение за тази негова постъпка, явно е плод на някаква прикрита агресия. Аз не я одобрявам, да хапеш съперника е идиотщина. Разбирам, че всеки талант си има странични проявления, но неговото не е срещано никъде.

В моята футболна кариера не мога да си спомня такова нещо. Колкото и дразнещи неща да е имало между защитници и нападатели, не се сещам някой да е хапал, щипал или драскал съперника. Аз съм удрял и ритал, мен са ме удряли и ритали, но това е друго.

Сещам се сега за мача Холандия - България преди европейското през 1988 г. Бихме с 2:1 отбора, който месец по-късно стана шампион. Тогава Марко ван Бастен беше контузен и аз трябваше да пазя Рууд Гулит. Беше ми много трудно.

Здрав, корав, техничен, атлетичен - не съм срещал друг футболист като него. Опитах се да му вляза два-три пъти по-грубо, но вместо той, аз си изпатих. Все едно ритам стена. На нашия лекар д-р Гевренов после му се оплаквах - аз го ритам, пък мен ме боли (смее се)."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RMcF_
30.06.2014 20:14

чувството да сбъркаш темата .. *scared*

RMcF_
30.06.2014 20:14

хахахахахахах охоахахахха в Косово хахахахаа охахахахаах :ДДДдд хаоахаохаахаа

Cleveland
29.06.2014 15:28

аз го ритам, пък мен ме боли (смее се)." *joking**joking**joking*