Изкарваме жълти стотинки от трансфери, хървати и сърби ни бият в пъти

11:34
Изкарваме жълти стотинки от трансфери, хървати и сърби ни бият в пъти
Родните футболни клубове са изкарали едва 10 милиона евро от продажба на свои играчи, съобщава сайтът "transfermarkt.de".

Електронното издание прави специализираното проучване на трансферния пазар в Европа. За нови футболисти у нас пък са били похарчени 4.3 милиона. Така българските отбори са реализирали от трансфери обща печалба от 6.5 милиона евро.

Половината от постъпленията са в сметката на ЦСКА. За миналата година клубът отчита близо 5 милиона евро, дошли от целогодишната разпродажба на играчи.

Сърбите и хърватите обаче, продават много по-добре от нас. За изминалия сезон западните ни съседи са на печалба от 34 070 000 евро, а хърватите – от 30 056 500. Шампионът на Сърбия Партизан е заработил 23 430 000 само от трансфери на играчи. Двама бяха продадени на Манчестър Юнайтед – Зоран Тошич (7 милиона евро) и Адем Ляич (10 милиона евро), и един на Фиорантина – Стефан Йоветич (8 милиона евро).

Най-много футболисти изнася Бразилия. За последните два трансферни прозореца (лятото на 2008 година и зимата на 2009 година) "кариоките" са продали 902 играчи, от които са получили 140 314 500 евро. Като от тези пари се извадят похарчените за покупки, се получава печалба от 116 577 500 евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

multikomp
28.06.2009 14:59

Продалжаваите да си уреждате мачовете те и Сан Марино ще вземе да ви бие по трансвери. Докато долните селски продажничета не се махнат от ръководните постовете в България така ще е.

PRI_A_TEL
28.06.2009 05:14

Погледнете мижавите отборчета Уевски и Цуесека и подобията им в Българското първенство, футболистите в България както и мениджърите на отборите явно седят и просто чакат края на месеца за да вземат заплата. Собствениците не се интересуват от нищо друго освен от това дали могат да "шитнат" някои за "някакви" пари. Тук няма реклама от която да се печели, няма интервюта, няма слава, няма фенове по стадионите, никои не им обръща внимание, българите нямат пари, така че "ако може брате дай някои лев че умирам от глад". С извинение но Сърбите и Босненците са много по напред от нас, дори и като самосъзнание, ние никога не се подкрепяме и това е резултата, защото това не е само с футбола, а във всяко отношение. Липса на подкрепа=лоши резултати=малко пари.

Bambaleo
28.06.2009 01:48

В този занаят малко са способните , такива липсват в БГ,забравих да го спомена.
Но факт е , тендецията която се получава напоследък от определени Клубове които продават и от определени които купуват.Просто от тези Клубове скапо се купува и скапо се продава.Изключение правят няколко Клуба единия е Реал М. Купуват скъпо та прескъпо , дано си изкарат парите.Само че второто ме съмнява много.Имаше статии за този Клуб , но не вярвам на написаното много.Тъй като ако бяха верни , то щяха да бъдат на плюс , а те са на червено.
Малко се отдалечих от темата която засягаше БГ , региона но то си е ясно та преясно.

Bambaleo
28.06.2009 01:38

От това което е написано в тази статия не ме изненадва нищо, но като погледна последните цифри за Бразилия и информацията която имам , мога да спомена че и там работата е зле.Но в друг смисъл , за което човек трябва да се замисли и тогава ще му стане ясно какво имам напредвид.
А за БГ мога да кажа че , човек когато е накадърен да управлява клуб и се събере с себеподобни се стига до това да сме на дъното.Ох да не забравя когато на един човек му излезе името че е еди какъв си ,си остава завинаги или се променя много трудно.
Тук сега за нас се знае че евтино продаваме , а и хората си знаят , че като искат футболист от БГ идват с нагласата да дават малко и докато клубните ни хора не се преборят , а те очевидно немогат , резултата е точно като този описан в статията.

dan_68
27.06.2009 11:40

Просто сме бедни. Всичко отива при политеците! Жалка работа сме. Пример: ПРИЯТЕЛСКИ МАЧ Сърбия 6:1 България.