Гришо продължава без загубен сет на "Уимбълдън"

18:06
Гришо продължава без загубен сет на "Уимбълдън"
Григор Димитров записа стилна победа срещу австралийския талант Люк Савил и за първи път в кариерата си се класира за трети кръг на "Уимбълдън". Първата ни ракета се наложи над 20-годишния си опонент с 6-3, 6-2, 6-4.

Гришо направи общо четири пробива и наниза 11 аса в трите сета на мача, който продължи 93 минути. За Савил това бе първо участие в турнира на трева от Големия шлем.

В първи кръг Димитров победи американеца Райън Харисън със 7-6, 6-3, 6-2 и след днешния си мач все още няма загубен сет.

В трети кръг 23-годишният българин ще играе с по-добрия от двубоя Александър Долгополов - Бенямин Бекер, който е по-късно днес. На Уимбълдън Григор достига до втори кръг през 2011, 2012, 2013 г., но нито веднъж не го премина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

hoffi
25.06.2014 21:52

Поредна лесна победа за Григор! Другото хубаво е, че Давид Ферер отпадна днес, което значи, че няма шанс да играят на 1/8 финал. Така следващия голям съперник на Гришо може да е Анди Мъри на 1/4 финал! И все пак украинеца Дългополов не е за подценяване! Надявам се на 1/4 финал с Мъри, 1/2 финал с Ноле и дай боже финал с Федерер!
п.с. Букмейкърите слагат Григор на пето място по шанс да спечели, като пред него са само Ноле, Надал, Федерер и Мъри!

Jason_Scotland
25.06.2014 19:44

Гришо показа много класни отигравания в тоз мач и не даде никакви шансове на противника да овладее мача*thumb_up*
Радвам се, че след абсолютно негативната кампания срещу БГ и българите в британските медии преди нова година сега всички всякаш са се наговорили и постоянно говорят за Гришо. Той вече се изравнява по популярност дори и с Анди Мъри, с когото са големи приятели между другото.

Браво Гришо ... давай все така и усещам, че след Уимбо ше си в топ 10*cup**cup**cup*