Френската полиция започна разследване за кражба на болничната история на Шумахер

10:17
Френската полиция започна разследване за кражба на болничната история на Шумахер
Френската полиция започна разследване за кражба на част от историята на заболяването на Михаел Шумахер.

Разследването е започнало още миналата седмица, след като полицията е получила сигнал от роднините на световния шампион и от ръководството на болницата в Гренобъл, където Шумахер се лекуваше. Папката със състоянието на седемкратния световен шампион от Формула 1, направените му операции и проведените процедури са били описани от лекарите в Гренобъл специално за швейцарските им колеги, които продължиха лечението и рехабилитацията на германския пилот. Тези документи са били около 11-12 страници.

По неофициални данни са били откраднати първите две страници с историята на болестта, както и описанието на проведените хирургически интервенции. Кражбата най-вероятно е извършена от човек, който по-рано е имал достъп до тези документи. В момента разследващите в Гренобъл проверяват всеки, който е имал достъп до историята на заболяването на Шумахер.

Според прокурорът Жан-Ив Кокия, документите най-вероятно са откраднати в Гренобъл, но все още няма доказателство затова. Прокурорът потвърди, че похитителят се е свързвал с различни медии във Франция, Швейцария и Германия, като е искал за документите 60 хиляди швейцарски франка.

Едновременно с полицията в болницата в Гренобъл тече вътрешно разследване, за да се установи дали неоторизиран човек не е проникнал в компютърната система. Персоналът, който не е лекувал Шумахер не е имал право на информация за състоянието на бившия състезател от Формула 1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация