Босненците: Ограби ни аматьор

11:09
Босненците: Ограби ни аматьор
Медиите в Босна и Херцеговина са изпълнени с гневни слова по адрес на новозеландския съдия Питър О'Лиъри, който е нарочен за главен виновник за отпадането на тима от световното първенство. Дебютантите от Босна загубиха първия мач от Аржентина с 1:2, а снощи паднаха и от Нигерия с 0:1 и загубиха шансове да преодолеят груповата фаза на Мондиала.

Реферът от Нова Зеландия Питър О'Лиъри, дебютант на световни първенства, ръководи двубоя срещу Нигерия и си навлече гнева на босненците с някои спорни отсъждания.

“Кражба в Куяба - Босна каза сбогом след срамно съдийство”, пише всекидневникът от Сараево "Дневни Аваз".

"Редовен гол на Босна бе отменен, след това такъв бе подарен на Нигерия", пише изданието "Независне Новине" от Баня Лука.

Гол на Един Джеко в 20-а минута бе отменен заради спорна засада, а малко по-късно Одемвинге вкара победния гол за Нигерия, а играчите на Босна имаха претенции за нарушение в атака при паса на Еменике към Одемвинге.

"Босна беше по-добрият отбор през целия мач, но се прибира вкъщи, най-вече заради аматьорското съдийство", пише още "Дневни Аваз".

"Надяваме се, че ФИФА най-после ще разбере ужасът, който създава, позволявайки на хора като Питър О'Лиъри да свирят мачове на световно първенство", коментира новинарският портал Klix.ba.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kapitana123
22.06.2014 21:17

Мачът беше един истински празник на демокрацията - отменен редовен гол на белите и зачетен нередовен, победен гол на кафявите. Коментарите са излишни. Светът върви напред, ама накъде се е запътил...

fivooo
22.06.2014 21:41

И кое му е нередовното? Нямаше нарушение при гола.

onzzy
22.06.2014 20:08

Представям си Тити Папазов треньор на някой отбор

Over_Power
22.06.2014 16:03

Един истински българин не трябва да подкрепя друг Балкански отбор.

Messiah
22.06.2014 21:18

Ти си много зле, бе, папатак!

Jason_Scotland
22.06.2014 17:22

Един истински българин би трябвало да живее в 21 век и да знае, че комшията често е по-важен и от роднината*wink* ... 'дет се вика и на жена ти ше помогне ако си закъсал*joking**joking**joking* Ако походиш малко по свето ше разбереш, че негрите са два вида: черни и нигерийци*wink* Нигерийците са най-долната паплач на Африка, мършата на стадото ако щеш. Наглост, арогантност, умишлено злодеяние към другия, ниска или липсваща обществена култура и хигиена и т.н. В последните години сомалийците ги гонят упорито по петите, но нигерийците са си уникални гадове. Ако не ме разбираш отиди да поживееш в некой мегаполис (Лондон например) и се огледай а ако пак не си сигурен отиди в 6-7 посолства и накрая отиди в посолството на Нигерия*scared**sick**scared*. Разбира се и те си имат добри хора и не искам да изпадам в стереотипиране, но наистина са уникални*stop* Относно Балканите, след юго-разцеплението е добре да спрем да се вторачваме в различията между нас а да пием по едно и да вървим напред ... другото се казва 'Барутния погреб на Европа'*wink*

kolarov13
22.06.2014 15:49

защо взимат някакви дебютанти на световното ? за да прецакат световното ?

man4estara10
22.06.2014 13:14

Съдийството си беше некадърно, но и босненците бяха супер слаби и безидейни вместо да се мобилизират след отменения гол.Показаха липса на всякакъв дух.

KMFDM
22.06.2014 11:56

На това световно съдиите просто са под всякаква критика.От изиграните мачове до сега най-много 3-4 да са изиграни без издънки на съдиите.На вс.останали са се ОСРАЛИ и то грозно защото повлияха на резултатите.Как може да пускаш такива смешни и некадърни съдии на такъв форум?Ето за какпак снощи на Босна чист гол,а на патладжаните гол със силно съмнения за фал преди това,нищо ,че всичко се случи на скорост все пак черньото закачи крака на защитника ,а ако беше в пеналта на Нигерия щеше да свири дузпа.*money*

Chelsea86
22.06.2014 11:36

Така е! Балканските отбори трябва да свикнат. Винаги сме най ощетени. Примери с Хърватия, Босна, Турция, Сърбия, Гърция, Румъния и България са били много пъти ощетявани за сметка на "великите" сили от, които някой вече и групите едва минават. *stop**wink*