Лудогорец привлече защитник от Примера дивисион

19:53
Лудогорец привлече защитник от Примера дивисион
След близо тримесечни преговори Лудогорец финализира един от най-очакваните трансфери, привличайки играч от най-доброто първенство в света - испанското. Колумбийският защитник Браян Ангуло, който доскоро е играл срещу световните мегазвезди Меси, Роналдо, Бейл, Анхел Ди Мария и др., подписа с шампионите и от събота започва тренировки с новите си съотборници на лагера в Смолян. Трансферът на Ангуло стана възможен благодарение на намесата на собственика на Клуба Кирил Домусчиев.

Сделката беше финализирана днес в София, а подпис под контракта сложи президентът на Клуба Александър Александров. Той връчи и фланелката на играча.

„Щастлив съм. Смятам, че трансферът ми в Лудогорец е поредната стъпка напред в кариерата ми. Ще имам възможност да играя в евротурнирите, което е моя мечта отдавна“, заяви Ангуло пред клубния сайт.

Защитникът има впечатляваща визитка. От 2012 г. за Гранада е изиграл 49 мача и е отбелязал 1 гол. През изминалия сезон от 38 двубоя в Примера дивизион левият бек е записал пълни 90 минути в цели 34 мача.

Преди да премине в Гранада 24-годишният Браян Ангуло е играл в колумбийския Америка (Кали), португалските Боависта и Лейшоеш, както и в испанските Депортиво (Ла Коруня), Райо Валекано и Балеарес. Попадал е и в юношеските формации на колумбийския национален отбор. Влиза в плановете и на настоящия селекционер на мъжкия тим на латиноамериканската страна Хосе Пекерман.

Трансферът на Браян Ангуло е поредната крачка на ръководството на Лудогорец по изграждането на тим, който да атакува групите на Шампионската лига. Преди него в Клуба бяха привлечени бразилският полузащитник от Португеза Вандерсон и юношеските национали Преслав Петров и Александър Василев

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

PRI_A_TEL
21.06.2014 01:19

Ангуло е доста добър за БГ първенство, ще върши добра работа и за навън, но според мен дадоха повече пари от нужното. От една страна може да играе като бек, от друга и като крило, което е добре, но трябва малко да развие бързината си, защото в България може да не се играе бързо, но в Европа се играе и за да оправдае парите, трябва да е малко по бърз. Харесвам подобни играчи, но само до толкова, че просто стават. Моето мнение е, че с тези пари трябваше да се инвестира в играчи, които са на по 19-20 годишна възраст. От друга страна може пък Домовчийски да иска да се класира тук там, но за това няма гаранция никога и това че има играч за 3 милиона, може да се окаже лоша шега в един момент. Какво ще стане ако Лудогорец два сезона не се класират? Тогава ще стане страшно и Домовчийски пак ще вдигне ръце, затова мисля, че трябваше да се рискува с 3-4 играча на по 19-20 години, един от тях да станеше звезда, щяха да си избият парите, ако им се наложеше, а и с другите вероятно също. Може би тази година скаутите на Лудогорец са се провалили, досега вършеха добра работа, но сега уви, този трансфер не мога да го възприема. Лудогорец не е на нивото на Спортинг или на Лацио, за да дава по 3 милиона за бек.

Zizzou_1982
20.06.2014 20:01

Вместо да дава 3 милиона за някакъв балък, да беше ги дал за Варна ! ..

crazy_rabbit
21.06.2014 08:33

Много си прост !

Hristiyan_
21.06.2014 03:10

Какво има да им дава ?!? Когато имаше наводнения и много срутени къщи в северозапада, нямаше подобни кампании. Никой не е застрахован от природно бедствие, оправяш си се сам и продължаваш напред. П.С. : Сега е модерно да пратиш смс-че от телефона, който родителите ти го плащат, и да публикуваш снимката във фейсбуук.

RoSKo0o0
20.06.2014 20:23

много неуместен коментар, по твоята логика шейховете могат да дават парите си за храна и вода на всички в Сомалия и Африка... разбирам, че си афектирам, но ти е адски неуместен коментара. Иначе... много добър трансфери, дано да се приспособи лесно към нашето първенство *smile*

Alexis_Sanchez
20.06.2014 19:58

Така се гради отбор ! Браво ! остана да вземат и добър централен халф