Христо Янев: Не дойдох в Литекс за пари, а за да играя голям футбол

16:16
Христо Янев: Не дойдох в Литекс за пари, а за да играя голям футбол
Най-новото попълнение на Литекс Христо Янев, направи първа тренировка в Ловеч в петък сутринта. След нея бившият играч на Берое, ЦСКА и Гренобъл даде интервю за клубния сайт на ловчанлии.

- Г-н Янев, как се стигна до трансфера ви в Литекс?

- След разговори между мен, г-н Ганчев и г-н Стойчо Стоилов. Те бяха повече от настоятелни и сериозни.

- Какво ви накара да изберете Литекс?

- Ръководството на Литекс в лицето на г-н Ганчев и г-н Стойчо Стоилов се държа много добре с мен. Ясно ми обясниха какви са им плановете за новия сезон. А именно – Литекс да покаже добър футбол в България и Европа. Това бе една от основните причини да избера Литекс.

- Докато течеха преговорите, в медиите се появиха информации, че и други отбори ви искат. И че в Литекс ще бъдете един от най-добре платените играчи?

- Единствената причина, поради която съм в Литекс, е, че г-н Ганчев бе твърде сериозен в разговорите. От Ловеч показаха колко силно ме желаят. Всичко останало са спекулации. Особено писанията за пари.

- Значи заплатата ви няма да бъде 15 000 евро?

- Това не отговаря на истината. Хората, които ме познават, знаят, че аз съм амбициозен човек. Не парите са най-важното за мен. Идвам в Литекс, за да играя футбол. И да постигнем нещо стойностно в България и Европа.

- Вярвате ли, че Литекс може да има успехи и на двата фронта?

- Щом дойдох, значи вярвам. Това, че Литекс има само един кръг до групите на Лига Европа не означава, че съперникът в него ще е слаб. Напротив – чакат ни два много тежки мача. Но ако се постараем достатъчно, ще влезем в групите.

- Как ви се видя Литекс по време на първата тренировка?

- Стойностен отбор с изключителни единици.

- Кажете няколко думи за престоя си във Франция?

- Видях истинското лице на футбола. Видях други условия – игрови, битови и т.н. При всички положения престоят ми във Франция беше успешен за мен.

- Имате ли амбиции един ден пак да играете в националния отбор на България?

- Имам амбиции да играя добър футбол в Литекс. Иначе има хора, които гледат кой как се представя и преценяват кой къде може да играе.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Berrba
29.06.2009 10:37

Той си е наш още нато игра в Тетевен *devil*

roommen
26.06.2009 18:00

Дано е така и да вземе да се стегне защото типично по български си пропиля таланта .