Гришо стартира под №11 на Уимбълдън

16:20
Гришо стартира под №11 на Уимбълдън
Григор Димитров ще бъде поставен под №11 в схемата на започващия в Лондон в понеделник турнир от Големия шлем "Уимбълдън".

Това е най-високата позиция в Шлема в кариерата на първата ни ракета. Жребият за състезанието ще се тегли в петък, 20 юни.

Позицията на Димитров означава, че няма да срещне поставен тенисист в първите два кръга на "Ол Инглънд клъб", а в третия негов съперник би бил някой от поставените от 17-о до 24-о място. Това са Михаил Южни, Фернандо Вердаско, Фелисиано Лопес (когото Гришо победи в неделя на финала в "Куинс клъб"), Кевин Андерсън, Александър Долгополов, Филип Колшрайбер, Томи Робредо и Гаел Монфис.

При жените Цветана Пиронкова няма да е сред поставените. Водачка е Серина Уилямс. Ли На е втора, №3 ще бъде Симона Халеп. Агнешка Радванска е четвърта, Мария Шарапова е пета, а Петра Квитова - №6 в схемата.

При девойките на Уимбълдън България ще бъде представена от Джулия Терзийска. 18-годишната тенисистка ще започне от квалификациите в британската столица.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fivooo
18.06.2014 19:57

Дано не се е изморил много след АТП, че иначе ще отпадне рано. Дано поне до полуфинал да стигне.

rand0m
18.06.2014 18:25

Дано не му се падне само Фелисиано,че трудно се играе с/у неговата "тактика" сервиз - мрежа.Другите са напълно преодолими.