Цената на Левски става 24 милиона лева

11:54
Цената на Левски става 24 милиона лева
Левски” вече подготвя процедурата по свикване на общо събрание, което ще вдигне уставния капитал на акционерното дружество. Планира се на сбирката феновете да получат 10% от акциите. Най-вероятно тръстът “Синя България” ще вземе 1/10 от “Левски”. След серия срещи в последните дни вече има споразумение.

Уставният капитал сега е 5 млн. лв. Планира се да стане между 24 и 29 млн. лв. Мажоритарният собственик Тодор Батков ще се включи в повишаването на капитала със сумата, която клубът му дължи. Около половината от даденото от адвоката на “сините” се формулира като дарение, а останалото - като кредит. Батков ще участва в новия уставен капитал именно с този дълг, който е около 20 млн. лв.

Феновете ще се включат чрез инвестиция, която вероятно ще отиде в базата на “Герена” - за терен, ново общежитие за юноши и т.н. Уточняват се подробности и затова не е фиксирана новата цифра на капитала.

Батков сега държи 91% от “Левски”. Дискутира се как ще се действа с притежателите на останалите 9%. Те трябва да внесат различни суми за новия капитал или да се разделят с акциите.

Така цената на “ Левски поне “по етикет” става 5 пъти по-висока. Разбира се, всяка сделка си е въпрос на преговори...


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ivanrealmadrid1
18.06.2014 18:50

феновете на розовия отбор от софия ще си умрете от злоба, къде сте тръгнали ЛЕВСКИ да коемнтирате смешници , видяхме ви колко фенове имате и какви с едни акции не мжоаха да се справят, за юбилея си се сабраха 200-300 прасета на стадион българска кочина

Jason_Scotland
18.06.2014 21:20

Сега виждам, че колегата е стрелял пръв ... сори*wink*

ivanrealmadrid1
18.06.2014 19:55

никой ли ? я пак ... ти сляп ли си та да не видиш онова подобие на човек мисраел ли е къв е, който като му видиш коментарите се вижда , че Левски са му в пъти по-интересни, той в 90% от случаите влиза в теми на Левски да плюе, а и между другото май пак не си забелязал .. първия ми коментар е по темата за ЛЕВСКИ, след това се заяждам с вас ,което е нормално , защитавам си отбора от празни глави като оня

Jason_Scotland
18.06.2014 19:44

Не виждам никой да умира още повече от злоба ... ако изключа теб обаче*wink* Има статия и коментари на фенове от различни клубове под нея ... всеки е казал мнение ... дорде влезеш ти и опърдиш темата. Никой не е нападнал "Левски" и феновете му до твоето влизане а и ти не коментираш статията дори. "Левски" ли ти е по-интересен или нашите постове???

miro211
18.06.2014 19:13

Кат сте толкова големи умници купувайте акции на Ганя и си го набутвайте още по навътре. Феновете платихте на смешниците от Лацио сега му купете и акциите и го направете действащ почетен доживотен президент той ще ви оправи отпред и отзад. Ние поне не сме толкова глупави да коронясаме Лупи.

ivanrealmadrid1
18.06.2014 18:46

а на чорбата цената е 24 стотинки , и пак не си бих дал дребните да ги купя и да ги хвърля в кенефа или кочината , където им е мястото

myzrael
18.06.2014 17:55

Да е жив и здрав Ганьо...пожелавам му до живот да продължава да е.ава. мамата на подуенското, евроидиотско недоразумение - това и цесекар не може да го направи толкова добре *joking*

rostislav.kovachev
18.06.2014 17:54

Ммм, първо - сините май не им се коментира дори, или ние не моем да траем нещо *sick*
Второ - къв'уставен капитал? До преди два месеца, като се спекулираше с Лафка и прочие, за последните 4 г. по 10 мил. на година - 40 мил. бяха задълженията само към мустаков.

Е, не може да не се зарадваме, че този дълг се преполови (уж - евентуално - може би), дано не се разлетят квитанции от разни чекмеджета.

Трето - Тонев изглежда пак ще е актуален, а КТБ ще страда, така че може и да отива на раздяла с Ганя (а дано от винъра на Бог до монитора (може би?*))
Четвърто - само като гледам как се започва с апаратни хватки, без съмнение една, от многото експертни сфери на адвокатя, не виждам как ще стане да си работят Гонзо и испанеца, без да им се меши експерто, или да им сервира така по някоя и друга весела щуротийка.

А най-тъпото е, че цялото упражнение има за цел да го натрие о фасоня на Лупи, и да наелектризира сегмент от сините - ей така се прави с акциите - първо 10%, после така, ааа ...
И нищо не се казва за другите 20мил. - дано не ги чуем никога вече!!!!*stop*

Jason_Scotland
18.06.2014 16:25

Много хитър ход на Ганя ... браво на адвокатина*wink*
Ако се верва на цифрите в статията (допускам неточности) излиза, че в момента уставният капитал на клуба е 5 милки, като Ганя държи 4 550 000 а останалите 450 000 са на дребни акционери от което излиза, че "Левски" е АД а не ЕАД, но друго е по-интересно.
Увеличава се капитала на около 29 милки, като разликата от 5 до 29 ще се покрие с вписване на вложенията Ганюви до момента (кой знае колко са) които според статията са 20 милки, 10%( или около 2,5 до 2,9 милки) отиват за феновете, но не бадева а ше требе си ги купат и накрая онези дребни акционери, които сега имат 9% ше требе или да довнесат разликата или дяловете им ще станат между 1-2% при новия капитал.
От цялата работа излиза, че феновете и евентуално онези дребни акционери ще внесат едни пари, които ше отидат в базата, но Ганя ше среже лентата пред камерите *wink**joking**wink* и отва което е по-важно ще стане собственик на 91% от дружество с капитал 29 милки, което е огромна разлика от 91% от дружество с капитал 5 милки*wink*
Уловката е, че таз разлика ше требе да я покрие евентуалния бъдещ кандидат ако му стиска ... Ганя май си извоюва доживотна корона*wink*


ПС. Тез 20 милки между другото не са от джоба Ганюв ами от приходите през 2005-6 а и последвалата серия от сергийни селекции.

CR7_Madrid
18.06.2014 16:05

24 мил лева са 14 мил евро за толкова ГОЛЯМ ОТБОР в историята са дори малко

crazy_rabbit
18.06.2014 16:09

Разбирам личните ти пристрастия, но... Левски е голям отбор само на местно ниво -> няма никакво значение. Гледат се активите - стадион, играчи, продажба на артикули, билети.... Сещаш се за какво става дума ! Единственото, което имат Левски е добре функционираща школа, която не използват както трябва !

crazy_rabbit
18.06.2014 15:53

250 млн.... Отбор без стадион, без играчи, само с школа, която не ползват...