Коста Янев: Заради ЦСКА загърбвам нощния живот

11:27
Коста Янев: Заради ЦСКА загърбвам нощния живот
С привличането на Коста Янев ЦСКА спечели поредната си трансферна битка с вечния съперник от "Герена". Само за половин година "червените" взеха 4-а играчи, които бяха искани и от Левски. Освен Коста Янев другите трима са Иван Стоянов, Спас Делев и Давид Силва. Така за пореден път ЦСКА се доказа като властелин на трансферния пазар у нас. Ударът с ангажирането на Коста Янев бе двоен, защото по този начин, освен че си осигуриха футболист, от когото имаха нужда, "армейците" спечелиха и пряка битка с вечния съперник. Вчера по обяд Коста Янев говори пред "Меридиан Мач" за преминаването си в най-успелия български клуб.

- Коста, преди седмица спортен всекидневник пусна на първа страница твой цитат, в който казваш, че предпочиташ да преминеш в Левски? Наясно ли си, че това изказване сега се обръща срещу теб и доста фенове на ЦСКА те приемат резервирано...

- Радвам се, че ми задавате този въпрос. Истината не е такава, каквато излезе във вестника, който визирате. Журналистът първо ме подведе, а след това и ми изопачи думите. Трябва да съм голям малоумник, за да кажа такива неща, след като точно в този момент трансферът ми бе на кантар и вероятността да премина в един от двата гранда бе еднаква. Просто споделих мнението си, че обстановката в Левски в този момент ми се струва по-добра, и нищо повече. Изобщо не съм казвал, че ми се играе повече в Левски. С представянето си в ЦСКА ще се постарая да опровергая всички глупости, съчинени на мой гръб.

- Контактите ти с Левски как се развиха. Известно е, че "сините" те искаха още от зимата?

- Да, факт е, че още през зимата от Левски започнаха да ме търсят. Първо ми звънна помощник-треньорът на "сините" и ме попита дали имам желание да отида на „Герена". Аз му казах, че няма проблем, стига да задоволят изискванията на Сливен и моите лични условия. Нещата обаче не се развиха и бяха отложени за лятото. През последния месец от Левски ме търсеха много често.

- Кой по-конкретно водеше разговорите с теб?

- Едва ли това е най-важното. Но щом настоявате, ще ви кажа. Даниел Боримиров
ми се обажда над 10 пъти и ме пита дали искам да нося синята фланелка, дали искам да играя голям футбол... такива неща. Като говореше с мен, той бе наясно и с интереса на ЦСКА. Постоянно ме питаше къде искам да играя. Аз му отговарях, че всичко е в ръцете на нашия президент г-н Лечков. За последно от Левски ми се обадиха в понеделник и ме попитаха дали отивам в ЦСКА, казах им "да" и всичко приключи.

- Кой клуб ти предложи по-високи лични условия?

- Парите за мен са на заден план, но щом толкова искате да знаете, ЦСКА цялостно е предложил по-силната оферта за мен. Пак ви казвам обаче, че парите не са най-важното. Факт е обаче, че ЦСКА спечели трансферния спор с Левски.

- Вярно ли е, че бившият ти треньор в Нафтекс и Черноморец Димитър Димитров е казал, че от теб нищо няма да стане?

- Въобще няма такова нещо. Това са пълни измислици. Просто Сливен ме потърсиха и преминах там. С Херо бяхме в много добри отношения, докато играех в Бургас, нямам никакви проблеми с него и той със сигурност не е казвал такова нещо.

- И ти ли ще кажеш, че си симпатизирал на ЦСКА като малък, както правят всички нови попълнения на "червени\' и "сини"...

- Вижте, ясно е, че всеки иска да се натегне на феновете и затова са тези плонжове. Разбира се, много от играчите, които преминават в ЦСКА и Левски, наистина симпатизират на тези отбори, но далеч не всички. Ето, аз например мога да ви гарантирам, че Иван Стоянов и Коста Стоянов, които идват от Сливен в ЦСКА, наистина са стопроцентови цесекари. В това никой не бива да се съмнява. Те наистина страшно много искаха да облекат червената фланелка. Аз също като тях съм родом от Сливен, но съм юноша на Нафтекс и истината е, че като дете и юноша съм бил привърженик от Нафтекс. Ако кажа, че съм бил фен на ЦСКА, ще излъжа. Не искам да се слагам на публиката с неща, които не са верни. Надявам се хората да ме оценят по играта, а не по това какво говоря или от кой отбор съм бил като малък. Ето казвам ви, че бях от Нафтекс. Когато започнах да тренирам там, това бяха най-силните години на клуба. Годините, в които редовно биеха Левски. Тошко Янчев още беше в отбора, така че го познавам още оттогава. Така че нека да са ясни две неща. Първо - не съм казвал, че предпочитам Левски пред ЦСКА, и второ щастлив съм, че преминах при "червените".

- Как се виждаш в конкуренцията на Янчев, Светослав Петров и Николай Манчев?

- Ще се боря, няма какво друго да направя. Ако играя добре, вероятно ще съм титуляр, ако не съм във форма, ще остана на пейката. Не е срамно да си резерва в ЦСКА, още повече при такава конкуренция.

- Разкажи нещо повече за себе си?

- Имам брат, който е по-голям от мен и има две деца. Той си живее в Сливен. От обикновено семейство съм, само аз съм необикновен. Имам сериозна приятелка, но името й ще го запазя в тайна.

- Избра ли си вече жилище в София?

- Ръководството ще ми намери квартира.

- Стигал ли си до бой със съотборник?

- До пререкания да, но до бой не. Всичко се е разминавало в последния момент. По принцип не съм конфликтен, въпреки че, както казах, съм необикновен.

- Най-добрият ти приятел сред футболистите?

- Защитникът на Сливен Ивелин Янев-Мечката.

- Убеден ли се, че някои от останалите три попълнения, които ЦСКА привлече от Сливен, ще се наложи като титуляр на "Армията"?

- Да, мисля си, че ще заиграят и им го пожелавам от сърце.

- Често ходиш на дискотеки, смяташ ли в ЦСКА да промениш начина си на живот?


- Да, ще се наложи. Тук нещата са съвсем други и нощния живот ще го загърбим. Не мога да разбера обаче само аз ли обичам нощния живот. Те май всички го обичат, но само около мен се спекулира. Мога да ви призная, че след всяка победа на Сливен ходихме на дискотека целият отбор, черпим се, веселим се, но всичко е в рамките на разумното.

- Как приемаш твърденията, че си работил като сводник?

- С усмивка. Мога ли да бъда сводник и да играя професионален футбол на прилично ниво.

- Кой е треньорът, който е допринесъл най-много за развитието ти?

- Не искам да пренебрегвам никого, но може би при Дуци Симонович израснах най-много. Мога да кажа, че той е уникален психолог и много добър човек.

- Знаеш ли, че в ЦСКА всяко твое действие ще се гледа под лупа и готов ли си да се справиш с напрежението и високите изисквания?

- Щом съм направил тази стъпка, значи съм готов да се справя. Наясно съм, че всичко, което върша на терена или извън него, ще бъде коментирано.

- Какво се промени за теб, откакто се разбра, че преминаваш в ЦСКА?

- Аз самият станах по-различен, защото осъзнавам, че нямам друг шанс, освен да мисля само за футбол. Пресата пише много за ЦСКА, феновете се интересуват, всичко е много по-различно. Просто ЦСКА е клубът с най-голямо значение за българския футбол. Всички вестници пишат най-много за ЦСКА, постоянно звънят журналисти, постоянно има интерес, изобщо всеки играч, който премине на "Армията", попада в друг свят. Да видим доколко съм подготвен за него...

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MB_KrisS
26.06.2009 13:11

Абе да ти кажа по-добре не го загърбвай, без това ще излъскаш до блясък скамейките на родните стадиони.

nasran_chorbar
26.06.2009 12:14

Нечовешка жертва е готово да направи това момче.Плаче ми се.

Milan1989
26.06.2009 12:11

Добре, че ЦСКА взимат тия всички футболисти, които после се оказват трътки *smile* . Нашата единсштвена грешка е Да Коща, който все пак беше натриване на носовете , но не и футболист
Оносно Коста Янев - ''холандския'' или '' летящия холандец'' - приятно набутване на Чипев и Зехиров в пета глуха, заради тоя сутеньор,пияница и т.н. . Може даже да си спретнете ''БИАД'' и ''Червило'' + '' Табу'' на армията. Вече си имате точния футболист - пардон точния агент за такава дейност, а Мадам ще е Давид Силва или Маркиньос, ако Херо не се излъже да го купи *joking*