Ботев прецаква ЦСКА

10:43
Ботев прецаква ЦСКА
Голяма война по оста ЦСКА - Ботев се разрази за двамата нови футболисти в селекцията на червените Тодор Тимонов и Николай Манчев. Те все още имат действащи договори с пловдивския клуб, но противно на това минаха медицински изследвания и започнаха подготовка с ЦСКА, съобщава "7 дни спорт".

Първоначално се считаше, че между ЦСКА и Ботев има договорка за трансферирането на двамата. Вчера обаче се оказа, че ЦСКА всъщност се опитва да отмъкне футболистите, без да плаща нищо. Разчита се, че Тимонов и Манчев ще разтрогнат договорите си с Ботев на предстоящите две заседания на арбитражната комисия на БФС. Двамата имат да получават заплати от пловдивския клуб.

Президентът на "канарчетата" Димитър Христолов обаче съобщи, че ще се пребори на арбитража за двамата. Той твърди, че разполага с нотариално заверен документ, от който се вижда, че двамата не са дошли да получат парите си на предварително договорена дата. След това въобще прекратили комуникацията с Ботев. Това е основание арбитражната комисия да не разтрогне договорите им и Тимонов и Манчев да си останат собственост на Ботев, твърдят специалисти в спортното право. При това положение ЦСКА ще трябва да си плати, ако иска да разполага с тях и през следващия сезон.

От ЦСКА също признаха, че се надяват да вземат двамата безплатно, след като мине арбитражът. Тимонов и Манчев днес ще отпътуват с "червените" за подготвителния лагер на отбора в Австрия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация