Дунга: Знаех, че Алвеш може да реши мача

10:26
Дунга: Знаех, че Алвеш може да реши мача
Бразилският селекционер Дунга заяви, че е пуснал Даниел Алвеш Да Силва като последна резерва с идеята, че този играч може да реши мача, ако отборът му получи възможността да изпълни пряк свободен удар от удобна позиция, както всъщност се получи.

Алвес замени Андре Сантос в 82-а минута и се възползва по идеален начин от една от малкото възможности за "кариоките" в полуфиналния мач срещу ЮАР за Купата на Конфедерациите.

"Реших, че се нуждаем от бърз, агресивен играч, специалист по статичните положения, който ги тренира всеки ден", каза Дунга на пресконференцията след мача.

"Всичко се получи чудесно, но мачът беше много труден, съперникът го направи такъв за нас. Знаехме, че Южна Африка ще контраатакуват и ще се бранят солидно, така и се получи. За мен бе нещо особено, че се изправяме срещу южноафрикански отбор, воден от бразилеца Жоел Сантана. Без съмнение задачата ни беше по-трудна, защото не само той, но и всичките му помощници са бразилци" допълни Дунга.

Относно предстоящия съперник във финала - отборът на САЩ, селекционерът каза, че "янките" имат специфичен стил на игра и трябва да се направи сериозен анализ за това, как трябва да се подходи в решителната среща.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

overlooked
27.06.2009 14:44

Щото е лешник и само се прай на интересен като говори пред свършен факт. Дано САЩ ги бият с много тия маймуни та да видим тогава кви ще ги дрънка *wink*

denw
26.06.2009 12:34

Като си знаел, защо го остави резерва :?