Бебета панди ще правят прогнози за мачовете от Световното

10:46
Бебета панди ще правят прогнози за мачовете от Световното
Специализиран екип от бебета панди ще прави прогнозите за мачовете от Световното първенство в Бразилия – това е отговорът на Китай на световноизвестния октопод Паул, който шокира света с точните си предвиждания преди 4 години.

Паул направи 8 поредни точни прогнози на Мондиала в Южна Африка, но скоро след края на първенството умря. Неговият успех породи модата животни да правят прогнози за големите футболни форуми, като за Евро 2012 със задачата бяха нагърбени прасета, слонове и миещи мечки, но не и със същия успех. Отговорът на Китай за шампионата в Бразилия са бебета панди.

За груповата фаза сладковидните животни ще избират храна от два съда, които са маркирани с емблемите на два различни отбора. За фазата на елиминациите правилата ще се променят и две панди ще се състезават в изкачване на дървета, като по-бързият ще определя и победителя за конкретния мач.

В Китай живеят около 1600 диви панди, които обаче имат много ниска степен на репродуктивност. Безобидните животни често стават жертва и на опасната си натурална среда, което ги поставя в графата на едни от най-застрашените животни в страната.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари