Григор: Мечтая за титла на "Уимбълдън"

17:31
Григор: Мечтая за титла на "Уимбълдън"
“Край на прахта по термобега и край на клея по обувките, дойде ред на тревата. На нея тенисът е съвсем различен”, заяви Григор Димитров след началото на сезона на трева.

На турнира в Куинс първата ни ракета взе две победи - на сингъл отстрани със 7:5, 6:3 във втория кръг британеца Джеймс Уорд, като на трибуните бе неговата приятелка Мария Шарапова. По-късно на двойки хасковлията и Стан Вавринка (Швейцария) сразиха англичаните Кен и Нийл Скупски с 6:4, 6:4.

“Целта ми е един ден да стана член на “Уимбълдън” и най-лесният начин за това е да спечеля седем мача”, пошегува се Григор на въпрос какво очаква от предстоящия “Уимбълдън”. Шампионите на турнира автоматично стават членове на престижния клуб по тенис.

“Вярвам, че е възможно, но трябва да гледам на нещата стъпка по стъпка - продължи Димитров. - Всеки път на “Уимбълдън” съм обзет от положителни емоции и като цяло в Англия се чувствам доста комфортно. Също така спечелих “Уимбълдън” при юношите, така че е нормално да мечтая да спечеля и истинския турнир. Защо пък не?”


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

petko9305
12.06.2014 10:10

Може би ако има достатъчно сили ще спечели титла на уимбълдън, но това е адски трудно защото в турнира участват лица като Надал, Джоко, Мърии и др.

Jason_Scotland
11.06.2014 22:54

Важно е да отбележим, че връзката му с Машенка не му развали кариерата, както пророкуваха злите езици ами напротив. Гришо си катери в класациите а Машенка дори и Роланд Гарос спечели.
В моментът на върха при мъжете е рядка навалица от супер-играчи и на Гришо нема да му е лесно, но то пък на кого му е лесно?
Гришо има потенциала да е номер 1 и вярвам, че ще го постигне ... успехи Гришо*cup**cup**cup*

Big_Ivan017
11.06.2014 19:20

Браво, Гришо! Трябва позитивно мислене и продължителни силни мачове да виждаме от теб! Вярвам че един ден ще спечелиш ако продължаваш да играеш силно! *smile*