Баждеков: Спортинг не съди Левски

10:27
Баждеков: Спортинг не съди Левски
Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков отрече появилите се информации, че Стортинг съди клуба за 25 000 000 евро заради Валери Божинов. Той уточни, че от ФИФА са поискали становище от Левски за съдебния спор между португалския клуб и Валери Божинов.

За него се знае от година, когато Спортинг уволни дисциплинарно нападателя, а той моментално вкара случая в съда. Баждеков разкри, че преди Валери Божинов да бъде картотекиран в БФС, клубът е получил разрешение от фИфА и португалската федерация за това. В тази връзка няма как Левски да бъде санкциониран дори със стотинка.

„За момента няма дело, което Спортинг да води срещу Левски. От нас се иска просто да информираме ФИФА за случая. Какви са нашите отношения с футболиста, какво е водено като кореспонденция и ние ще изпратим информацията в нужния срок", обясни Баждеков.

„В петък получихме цялата преписка. Тя ни беше изпратена от ФИФА с куриер. Преписката е доста обемиста, някъде между 200 и 300 страници. Още в петък изпратихме материалите на адвокатите ни. За момента не мога да кажа дали Левски би имал някакви тежести във връзка със спора, който съществува между Божинов и Спортинг. Не знам дори какви са претенциите спрямо Левски и в какви размери. Ако излезе, че Левски има някакви проблеми, то тогава мога да коментирам. За момента просто се води кореспонденция и се проучват нещата", добави Баждеков.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Jason_Scotland
09.06.2014 18:39

"клубът е получил разрешение от фИфА и португалската федерация за това. В тази връзка няма как Левски да бъде санкциониран дори със стотинка" ... и малко по-долу "Не знам дори какви са претенциите спрямо Левски и в какви размери. Ако излезе, че Левски има някакви проблеми, то тогава мога да коментирам"*wonder**wonder**wonder*
Не стига противоречивата информация по медиите ами и такива "категорично некатегорични" коментари още наливат масло в огъня*thumb_down*