Мъри поема и Астана, и националния на Казахстан

10:20
Мъри поема и Астана, и националния на Казахстан
Станимир Стоилов тръгва до края на седмицата за казахстанската столица Астана, съобщава  "Труд".

Треньорът е пред договор с едноименния клуб, който е най-популярният в страната.

Големи са шансовете българският специалист да поеме и националите на Казахстан. В азиатската държава, която обаче членува в УЕфА, отборът на Астана се смята за базов на държавния тим и практиката е треньорът на клуба да води и националите.

„Астана" е втори в класирането зад Актобе след 15-ия кръг, като в последните 6 мача столичани имат само 1 победа и изостават със 7 точки.

Стоилов направил впечатление през миналата година лично на държавния глава Нурсултан Назърбаев. Тогава навръх рождения му ден - 6 юли, воденият от Мъри отбор на Ботев Пловдив победи Астана в Лига Европа с 1:0. После „канарчетата" спечелиха и втората среща с 5:0.

Треньор на Астана в момента е 34-годишният Григо-рий Бабаян, който смени на поста румънеца Йон Андоне, познат у нас след кратък престой в ЦСКА. Но и досега наставникът с арменска кръв има статут на временен наставник. В Астана вече има българин - нападателят Атанас Курдов играе за отбора от лятото, след като беше купен от Славия. Вероятно Стоилов ще използва Курдов, за да "влезе в час" в обстановката.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Jason_Scotland
09.06.2014 18:54

Освен Астана и национало злите езици твърдят, че ще помага и на Брендън Роджърс със съвети за ШЛ*joking**joking**joking*
Майтапът на страна, желая му успех при казахите*wink*

coyb
09.06.2014 15:26

Aстана бяха добър клуб...по колоездене. Шеговито е разбира се това .Успех на Мъри! Ако не е блъф...