Плачи: Поемам отговорността за този грозен мач

23:39
Плачи: Поемам отговорността за този грозен мач
"Поемам отговорността за този грозен мач", обяви наставника на мъжкия национален отбор по волейбол Камило Плачи след загубата от Сърбия с 0:3 в зала "Арена Армеец".

Лъвовете загубиха тежко от своя съперник, като в третия гейм успяха да реализират само 13 точки. "Сърбия игра добре, ние успяхме да поддържаме високо ниво на игра през първия гейм, но не успяхме да го затворим. Психологически отборът не е много силен в момента и това се показва в тежките моменти. Един отбор, който играе добре, веднага показва нашите проблеми", коментира Плачи след срещата.

"Голямата разлика днес беше атака и сервиса на някои играчи. Атаката се тренира, когато можем да скачаме много и да забиваме силно. Когато имаме трима играчи със сериозни проблеми в рамото, се променя времето на атака и времето на вдигане. Играчите стискат зъби, правят терапия и продължават. Атаката винаги е била един наш силен елемент", каза още той.

"Казвайки това, когато един отбор играе лошо, отговорността е на този, който води отбора. Така че аз поемам отговорност за този грозен мач в този момент. Ако имате да стреляте нещо, правете го срещу мен, а не срещу отбора", призова италианският специалист.

"Обикновено когато имаме физически проблеми, не успяваме да тренираме добре. Ако имаш силно главоболие, не можеш да си вършиш добре работата. Започнахме тази година с много проблеми, много контузии. Практически ние в момента играем все едно не сме подготвили отбора. Това не е извинение, а обективен анализ на ситуацията", завърши националният селекционер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

caramell
08.06.2014 10:07

Какво става с този национален отбор? Загубите от САЩ - трябваше да са победи над САЩ. Да паднеш от Сърбия не е болка за умиране.. но от 3 мача - 3 загуби си е много тежка негативна серия. Според мене всичко е до мотивацията и синхрона между самите играчи.

Аз лично от всичките на терена винаги не съм харесал Алексиев. Соколов не е във форма , но може ли човек да го вини.. най - добрия нападател на цялата Олимпиада беше.. понякога стават и грешки , нормално е. Скримов за мене е човека , който може да направи разликата във всеки мач. Дано днеска вземем първа победа , защото мястото на Европейското ще се реши днеска! Паднем ли.. няма Европейско. Колкото до треньора - Камило е чудесен специалист... просто сега не се получават нещата. Колко треньора минаха и ние все сме си " вечните четвърти " на какво ли не състезание... значи това не е от треньора , защото и при Стоев и при Найденов беше същото.

bqsa
08.06.2014 09:59

Съгласен съм с теб,но не бъди толкова краен !Камило е готин и е доказано,че е един от най-добрите специалисти във волейбола.Това което прави за България не е малко.Безгрешни хора няма!

hoffi
08.06.2014 04:04

Добре бе ТЪП жабар! Като имаш проблеми с контузии, прави смени, има момчета на пейката, които чакат да се докажат ! Например когато се отказаха Казийски и Жеков, Жоро Братоев си влезе в отбора както си трябва, даде сърцето и душата си тогава ( на олимпиадата май беше ) ! Така че, не се оправдавай с това, че играчите ти имали проблеми! Сега например същия Братоев е пълна дупка, ама защо ли да го смениш ?! Като виждаш, че атаката на всемогъщия СОКОЛОВ не върви, АМИ СМЕНИ ГО БЕ! и т.н. и т.н.
Лично според мен, наистина проблема е в треньора, и този ЖАБАР трябва да си ходи !!!