Шарапова показа характер и е на 1/2-финал в Париж

17:39
Шарапова показа характер и е на 1/2-финал в Париж
Мария Шарапова за пореден път показа най-силното си оръжие - желязна психика, за да обърне и победи Гарбин Мугуруса Бланко с 1-6, 7-5, 6-1 и да се класира за полуфиналите на Ролан Гарос.

В големи части от мача рускинята бе надиграна и бе изключително близо до загуба в два сета, но както много пъти го е правила, шампионката от 2012 година наложи волята си и стигна до победата. Мугуруса бе изненадата на турнира до момента, след като детронира миналогодишната шампионка и лидерка в световната ранглиста Серина Уилямс във втория кръг, а до четвъртфиналите не бе загубила сет.

Днес тя отново започна отлично и даде само един гейм на именитата си съперничка в първия сет. Втората част бе изключително равностойна, като Шарапова трябваше да сервира за оставане в мача, но го стори успешно, след което проби опонентката си, за да изравни резултата. В решаващия сет седмата поставена в схемата проби рано, а след това затвърди преднината си е един маратонски сервис гейм, което пречупи Мугуруса и тя не спечели гейм до края на двубоя.

По този начин Маша се класира за четвърти пореден полуфинал в Париж, а там ще се изправи срещу друга млада надежда - Южени Бушард. Младата канадка победи Карла Суарес-Наваро със 7-6(4), 2-6, 7-5 в много оспорван мач и се класира на второ пореден полуфинал на турнир от Големия шлем, след като го стори в Австралия в началото на годината.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация