България се цели в Топ 6 на Европейското

19:56
България се цели в Топ 6 на Европейското
Българският национален отбор по футбол до 19 г. ще преследва класиране сред първите шест на предстоящото Европейско първенство в Унгария. Това ще гарантира на тима на Александър Димитров участие на световния шампионат догодина, който ще се проведе в Нова Зеландия.

За първи път от 6 г. младите лъвове отново извоюваха правото да участват на първенството на Стария континент, след като в своята квалификационна група победиха Швеция и Чехия и завършиха наравно с Италия.

"Надявам се това класиране да не бъде епизодично и да не чакаме отново 6 г. или повече. Дано още следващия набор или по-следващия да продължат тази традиция. Нашата цел на европейското ще е да влезем в шестицата и да можем догодина да играем на Мондиала, което ще е уникален успех. Не знам как ще го приемем и почустваме, но нека стигнем до там", заяви Димитров в интервю за TV7 и NEWS7.

Димитров заминава утре, 31 май, за Испания, където ще наблюдава евентуалните ни съперници в Унгария. Подготовката за форума пък ще стартира на 29 юни, като се предвидени три контроли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация