Надал започва защитата на титлата си на "Сюзан Ленглен"

14:25
Надал започва защитата на титлата си на "Сюзан Ленглен"
Рафаел Надал ще започне защитата на титлата си от Ролан Гарос днес срещу американеца Роби Джинепри, но организаторите решиха да изпратят осемкратния шампион на втория по големина корт - "Сюзан Ленглен".

Световният номер 1 има актив от 59 победи и само една загуба на Откритото първенство на Франция, но за него няма място на "Филип Шатрие" днес. Там играта ще бъде открита от Мария Шарапова, която се изправя срещу сънародничката си Ксения Первак. Победителката ще срещне първата ракета на България Цветана Пиронкова във втория кръг.

След това на главния корт излиза световният номер 2 Новак Джокович срещу Жоао Соуса. Зрителите на "Филип Шатрие" ще видят още Ализе Корне - Ашли Барти, както и Станислас Вавринка срещу Гийермо Гарсия-Лопес.

Рафа Надал ще се изправи срещу участващия с уайлд кард Роби Джинепри, като мачът е насрочен за трети на "Сюзан Ленглен". Организаторите твърдят, че Надал обичайно играе един мач на "Ленглен", преди да се премести на "Шатрие", а според друга информация испанецът не е доволен от състоянието на настилката на главния корт. И двете обяснения обаче звучат неубедително.

Новак Джокович е определян от анализатори и букмейкъри за фаворит за титлата на Ролан Гарос, след като преди седмица победи Надал на финала на Мастърса в Рим. Вчера обаче Роджър Федерер изрази категорично несъгласие с това мнение.

"Нещата са доста ясни - Рафа е фаворит, след това Новак, след това всички други", коментира швейцарецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация