Гришо тръгва срещу Карлович на Ролан Гарос

13:24
Гришо тръгва срещу Карлович на Ролан Гарос
Григор Димитров ще стартира участието си на Ролан Гарос с мач срещу хърватския гигант Иво Карлович, отреди жребият.

Двамата играха съвсем скоро, преди 9 дни, и най-добрият ни тенисист спечели двубоя от 1/16 финалите на Мастърса в Мадрид.

Гришо се справи със съпротивата на 210-сантиметровия тенисист в два сета 7-6, 6-4. Тогава 35-годишният Карлович за пореден път демонстрира страховития си сервис, наниза 15 аса, но това въобще не му помогна срещу 23-годишната българската звезда.

Евентуално във втори кръг на Откритото първенство на Франция Димитров ще играе с Даниел Брандс или квалификант.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

simon_66
23.05.2014 16:45

Абе жребият е повече от приемлив!Иво Карлович играе в Дюселдорф в момента и се класира на финал,т.е. няма да започне турнира в Париж в оптимална форма,ще е доста поизморен(все пак не е първа младост-на 35 е).Единствената настилка,на която смятам,че Григор има пълно превъзходство над Карлович,е клей кортът.Топката отскача малко по-ниско,отколкото на твърда настилка,т.е. се очаква Гришо по-често да връща топката в игра при сервиз на хърватина и да има повече шансове за пробив.Лично аз очаквам 3:0 за Григор,а опцията за сет за хърватина е максималното,което може да постигне според мен и то в тайбрек.Даниел Брандс,ако се класира за втори кръг също не е нещо впечатляващо като съперник,евентуално и Андерсън в трети(има изключителен спад във формата му последните месеци и дори може да не достигне до третия кръг).Според мен мачът с Карлович ще е най-труден,но само ако Григор си го направи такъв.Ако играе на ниво в първите три кръга,Григор може с лекота да достигне до осминафинал,евентуално срещу Давид Ферер.Успех Гришо и дано мач по мач да надграждаш,да играеш с хъс и без никаква паника в трудните моменти.

sakata_97
23.05.2014 13:58

Не толкова лесен жребий,но Гришо ще го бие*smile*