Берое и Славия финишираха с победи

20:03
Берое и Славия финишираха с победи
Берое победи с 3:0 Нефтохимик в последен мач от сезона в „А“ група. Зелените бяха по-активният тим през целия мач и решиха всичко още в първата половина на първата полувреме. Георги Костадинов откри головата сметка в 4-ата минута, а Мапуку бе точен в 9-ата и 23-ата до 3:0.

Още в 4-ата минута на мача резултатът бе открит. При центриране на Атанас Зехиров от ъглов удар отдясно в наказателното поле на Нефтохимик топката премина през куп от играчи, от което се възползва Георги Костадинов, който с крак засече кълбото от границата на малкия пеналт за 1:0.

В 9-ата минута Пламен Тенев центрира отдясно в наказателното поле и намери успешно Жуниор Мапуку, който отблизо без подготовка покачи на 2:0 с хубав удар по земя. Седем минути по-късно Диян Лефтеров получи кълбото по десния фланг на атаката и стреля от 10 метра, но далеч встрани от целта.

Атанас Зехиров комбинира с Георги Костадинов в 20-ата минута, като последният получи кълбото в наказателното поле и стреля от ъгъла на малкия пеналт, но неточно, над вратата на Нефтохимик.

Резултатът стана 3:0 в 23-ата минута когато Жуниор Мапуку получи кълбото в центъра на терена, пребори се с двама бранители на гостите, навлезе в наказателното поле, където безпроблемно финтира и стража Георгиев и хладнокръвно оплете кълбото в мрежата – 3:0.

Бившият играч на Берое Симеон Мечев нахлу от ляво в наказателното поле в 29-ата минута и стреля от малък ъгъл, но Благой Макенджиев изби. Топката попадна в Ерай Карадъйъ, който отново стреля, но ударът бе блокиран от Игнат Дишлиев. В последвалото разбъркване Емануил Манев извърши фаул в атака.

В 33-ата минута Георги Андонов и Самир Аясс размениха подавания на дъгата на наказателното поле, като последният стреля оттам, но топката рикошира в играч на Нефтохимик и излезе в ъглов удар. При последвалото центриране не се случи нищо опасно пред вратата на Костадин Георгиев.

В 40-ата минута Михаил Орачев стреля зад границата на наказателното, но Благой Македжиев улови безпроблемно.

Атанас Зехиров центрира от пряк свободен удар, заложен на 30 метра вляво от вратата, минута по-късно, но куп от играчи се размина в кълбото и то попадна директно в Костадин Георгиев.

В 50-ата минута Галин Димов нанесе удар от далечна дистанция, но Благой Макенджиев успя да избие в ъглов удар. При последвалото центриране Ерай Карадайъ засече с глава, но топката попадна отното в обсега на стража на Берое. В 63-ата минута Игор Джоман стреля от 25 метра по земя, но Костадин Георгиев не бе затруднен и улови.

Ерай Карадайъ финтира двама бранители на Берое в 78-ата минута и стреля от границата на наказателното поле, но плътният му изстрел не намери очертанията на вратата. В 85-ата минута Георги Динков центрира в малкия пеналт към Станислав Костов, но деветката на Берое не успя да отправи удар по посока на вратата.

Станислав Жеков стреля силно от пряк свободен удар, заложен на 27 метра от вратата, в 88-ата минута, но топката премина на сантиметри над напречната греда.

В добавеното време Стефан Спировски отне топката в половината на Нефтохимик, напредна няколко метра и стреля, но Костадин Георгиев изби.

Утре Берое гостува в Симеоновград за демонстративен мач на Бенковски по случай 90-годишнината от футбола в града.

В другия май, който се игра по същото време, Славия се наложи като домакин над Пирин Гоце Делчев с 2:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dobrinko
18.05.2014 08:36

Берое, не бяха за тая група, а за шампионската, просто ги размазаха от 12 мача 10 п, 1 р, 1 з.