Нафтекс не отстъпва на много отбори в \"А\" група

17:00
Нафтекс не отстъпва на много отбори в \"А\" група
Спортно-техническият директор на Нафтекс Бургас Георги Караманджуков заяви в интервю за клубния сайт, че поставя положителна оценка на изминалия сезон въпреки загубения бараж за влизане в "А" група от тима на Спортист Своге. "Шейховете" завършиха кампанията с най-доброто нападение и най-добрия голмайстор на Изток, като в последните десет мача имат осем победи и две равенства при голова разлика 28:7. Караманджуков отбеляза, че като ниво и база Нафтекс не отстъпва на много отбори в елита и категорично опроверга информациите за закриване на школата на клуба, които според него са повлияли негативно върху климата в тима преди баража със Спортист.

- Господин Караманджуков, какво е бъдещето на Нафтекс след загубения бараж за влизане в "А" група?

- Мисля, че клуб с история и традиции като Нафтекс трябва да продължи да съществува. Вече чакаме ръководството да ни постави конкретни цели, за чието изпълнение да започнем да работим през следващия сезон. Съжалявам само, че не успяхме да се завърнем в "А" група. Бяхме на една крачка от целта. Няма обаче от какво да се срамуваме. Обстановката в клуба и в екипа е много добра и искам специално да благодаря на ръководството за това. Мисля, че като база и като ниво доста отбори от "А" група отстъпват на нашия.

- Все пак как си обяснявате тази загуба от Спортист Своге?

- Според мен бяхме по-добрият отбор, но за съжаление във футбола не винаги по-добрият побеждава. Пропуснахме да нокаутираме съперника до 20-ата минута, когато можеше да водим с три гола. Може би и писанията преди мача повлияха на някои от младите футболисти в нашия отбор, като ние всячески се стремяхме да намалим напрежението върху момчетата. Точно за това и се отказахме от лагер в Ловеч преди баража, като преценихме, че в домашни условия ще се чувстват по-освободени, а и се възползвахме от прекрасните условия за подготовка в Бургас и Поморие, които ни предостави ръководството. Искам да използвам момента и да благодаря на футболисти като Малин Орачев, който с поведението си показа, че е пример както на терена, така и извън него. Очарован съм от израстването на млади играчи като Цветан Филипов, Велин Дамянов и Петър Колев, който вкара доста голове и направи много важни асистенции, а също и от Деян Христов. Той напълно заслужено стана голмайстор на групата с 25 попадения.

- В медиите се появиха информации за закриването на школата на клуба. Какво е вашето становище по въпроса?

- Тези писания също се отразиха негативно на отбора. Няма как да се закрие школата. Има проект за създаването на академия в Бургас и е съвсем нормално да има интерес към наши футболисти. Но искам да подчертая, че Нафтекс си има школа. Тези неща, които се изписаха, че предварително е решено, че няма да влезем в "А" група са неверни. Ние имаме една от най-добрите школи в България и това няма да се промени. Показателен е и фактът, че средната възраст на сегашния ни отбор е 22 години.

- Ще има ли промени в треньорското ръководство или Диян Петков и неговите помощници ще продължат да водят отбора и през следващия сезон?


- Ако не се лъжа, договорът на Диян Петков изтича в края на месеца и не знам дали ще бъде подновен. Треньорите направиха много, защото не е лесно за толкова кратко време да изградиш нов отбор и да заместиш шестима основни футболисти. Безкрайно съм доволен от свършеното от треньорския екип. Всички работехме на 100% и особено в последните два месеца успяхме да изградим един стил на игра, който се базира на красивия и нападателен футбол. Не е случайно и това, че завършихме сезона с най-доброто нападение и най-добрия голмайстор в групата. Искам да благодаря и на целия екип, както и на феновете, които също бяха на ниво с изключение на един малък момент в края на баража, когато си позволиха да обиждат футболистите. За съжаление такива неща не са табу за нашите географски ширини, но виждате, че напълно отсъстват в държави като Англия и Испания.

- Има ли оферти за футболисти на Нафтекс от други клубове?

- Разбира се, че има оферти за наши футболисти. Това е радващо и показва, че трудът, който положиха момчетата, не е останал незабелязан. На тези, с които ще се разделим, искам да пожелая успех в новите отбори.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

samo_nafta
24.06.2009 09:04

я си ходи на нивата ве мишок . К*ви на Локо оо К*ви на Локо