Световният №6 спря похода на Гришо в Мадрид

17:20
Световният №6 спря похода на Гришо в Мадрид
Григор Димитров загуби в три сета от шестия в света Томас Бердих и не успя да намери място сред най-добрите осем тенисисти на силния Мастърс в Мадрид с награден фонд 3 671 405 евро. Бердих спечели мача от трети кръг с 3-6, 6-3, 6-2, записвайки първа победа срещу най-добрия ни състезател.

В първия гейм 22-годишният българин сломи съпротивата на 6 години по-възрастния от него чех само за половин час. Сервисът му работеше добре и успя да направи един пробив в четвъртия гейм, който бе достатъчен за нашата звезда за успех в частта.

В шестия гейм на втория сет подаваше Гришо, а пред Бердих за първи път в мача се появи възможност за пробив. Чехът успя да реализира третия си брейкбол, за да поведе с 4-2, след което не допусна грешки и изравни резултата. Така на Григор му се наложи да играе трети сети във втори пореден ден.

Решителната част започна много лошо за него - Бердих направи пробив още в първия гейм и го затвърди, след като Димитров не успя да се възползва от два брейкбола. 196-сантиметровият чех нанесе нов удар в третия гейм и отново успя да го затвърди, а преднината му стана солидна - 4-0. След това опитният Бердих игра много стабилно и не допусна обрат, спечели сета с 6-2 и премина в 1/4-финалите. В тази фаза той ще спори най-вероятно с водача в схемата Рафаел Надал, който в момента играе с Ярко Ниеминен. Испанецът спечели първия сет с 6-1.

В първия кръг на турнира в Мадрид хасковлията победи представителя на домакините Пабло Карено Буста, а във втория отстрани румънеца Мариуш Копил.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bambaleo
09.05.2014 18:50

ах да и неодбрението или палец на долу, който ти е даден не е от мен, като инфо да го знаеш.*smile*

fivooo
08.05.2014 22:10

Това трябва да му е за урок. Да не лети много в небесата. Има още много да работи, за да е сред най-добрите.

Bambaleo
09.05.2014 18:47

Каква връзка има мача на Гришата и Маша, като и двамата играят на този турнир.Ако единия или другия беше ей така за подкрепа или нещо темподобно ок, но след като играят по едно и също време, то аз не намирам много смисъл в думите ти за живот*smile*

javorrrrr
09.05.2014 15:15

Ти пък - да му е за урок - той едва мина предния кръг с 300 зора, та сега ли? Просто Маша е в Мадрид също и нашия го е ударил на живот *wink*