Барселона стартира преговори с Луис Енрике

18:15
Барселона стартира преговори с Луис Енрике
Съвсем скоро наставникът на Селта де Виго Луис Енрике може да замени Херардо Мартино начело на Барселона. 43-годишният бивш футболист на Блаугранас вече води преговори със спортния директор на клуба Андони Субисарета, съобщава каталунското издание "Спорт".

Днес в обедните часове Енрике и Субисарета са се срещнали в дома на специалиста. На рандевуто са присъствали и техническите секретари на Барса Нарсис Хулия и Алберт Велентин.

Предполага се, че Енрике е дал принципното си съгласие да поеме все още действащия испански шампион след края на сезона.

Както е известно, Енрике води "Б" отбора на Барселона в периода 2008-2011, след което напусна в посока Италия, за да поеме Рома.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Barsabg
07.05.2014 09:37

Дано знае какво е защита,защото това ни липсва от около 3 сезона!2ма защитника,халф и крило при положение че Педро,Алексис,Монтоя,Фабрегас ще си тръгват!И дано запазим Алвеш!

Hitchhiker1902
06.05.2014 01:22

Я си спомнете колко опит имаше и колко доверие ви вдъхваше Пеп, когато го назначиха? Колкото и да се спрягат Клоп, Мартинес, Сколари и н'ам-кой-си - Енрике и Де Бур са единствените реалистични опции. И те никак не са лоши.

Turek
06.05.2014 01:00

Не мисля, че пролема Ви е в треньора. Вратар нямате. Нямате и нито един свестен централен защитник всъщност то на практика нямате централни защитници та се налага дефанзивен халф - Масчерано да играе на тази позиция. След като Пуйол го налегнаха контузиите защитата е трагедия. Бускетс винаги е бил трагичен като дефанзивен халф и е с 2 класи под Масчерано но пък той се налага да запълва дупката в защита. Халфовата линия издиша с напредването на годинките на Шави и Иниеста а други добри халфове нямате. Меси е бледа сянка на себе си след контузиите и не съм сигурен, че някога ще играе по същия начин. Млад е все още но зенита на кариерата му според мен премина (има такива случаи когато играчи са на върха на 22-25 години но после постепенно залязват). Нападатели нямате. Санчес е нещо като Чичарито с тази разлика, че бележи по-рядко*smile* Неймар просто не пасва на стила на игра на Барселона и според мен няма и за в бъдеще да се впише в отбора. Години наред лоша трансферна политика и резултатите са налице. Само с нов треньор няма да стане. Ще трябва и няколко години добри трансфери ( абсурд е да се наваксат за един трансферен прозорец загубените няколко години). Според мен с чести смени на треньорите нещата ще се влошат.

Turek
06.05.2014 15:07

Точно това се опитвам да кажа. Необходим ви е цял нов отбор и това не може да стане за един трансферен прозорец. Ще ви трябват поне няколко години да го окомплектовате. При честа смяна на треньора това окомплектоване малко вероятно да се получи. Всеки нов треньор ще взема играчи които му допадат и все следващ ще продава повечето защото не му допадат и ще се влезе в омагьосан кръг.

Iniestamagic
06.05.2014 05:32

Ти ко напрай, цял отбор направо за промяна... Вратар вече взехме един Тер Щеген, трябва ни още един. Един или двама централни защитници. Иначе Пике и Бартра са страхотни. Бускетс е най добрият дефанзивен полузащитник последните 4 години. Това е повече от ясно на всички. Шави наистина вече не играе на пълни обороти но е стар за сметка на това Фабрегас е идеалния заместник за него. Иниеста си е повече от супер. Меси ще се върне другата година по добър от всякога, ще видиш. Алексис играе добре, след Роналдо, Коща и Меси, той има най много голове което е много добре. Този сезон му е много по добър от миналите два. Доколкото Неймар, мисля че следващия сезон вече ще се е сработил със отбора. Тейо незнам защо не получава шанс за изява. При Пеп беше много добър...

GrandeBarca
06.05.2014 00:09

Снимката е малко..се едно излиза от кръчмата :Д....иначе Енрике си го бива..ама де да знам...готов ли е за такава ''хапка''..ама то и Гуардиола не беше нещо особено като ни пое..та може би е по-добър вариант от Мартино,които не знам как решиха да доведат някой си треньор от Аржентина..няма да си взмеат някой водил добри Евроотбори..ще ми водят Мартино...нали имаше спекулации за Хавиер Агире и Марсело Биелса..кой и от 2та да беше..може би щеше да е по-добре от Херардо..който ако има малко достойнство ще си тръгне след този сезон..той каза с недомлъвки,че няма да продължи договора си..но де да знам какво да очаквам то него...

Rezors
05.05.2014 21:49

Ако отново вземете някой анонимник ще се издъните отново.Барса са голям клуб и човек,който не е свикнал с напрежениете във водещ европейски клуб няма да издържи,затова според мен би трябвало да вземете човек с опит...може би трябва да се пробвате за Антонио Конте.

П.С.Сега да не си помислите,че се заяждам,просто изразявам мнение*smile**blush*

Heavenhell
05.05.2014 23:55

Дори да им хрумне ми се вижда невъзможно.

Heavenhell
05.05.2014 21:10

Не ми допада особено , но Селта от едвам кретащи и борещи се за оцеляване , са 9ти в момента , което донякъде си е постижение. Все си мисля , че този човек не е за грандове , дано да греша.

golemiq_geshan
05.05.2014 21:01

Енрике нямаше как да успее в Италия , но Испания като че ли му пасва . Не се справя зле в Селта , въпроса е има ли самочувствието за Барселона . Това е лошото на стила на Барса , че не могат да си търсят най - големите треньори , а търсят хора с "тяхното мислене" , а в момента те освен , че са ограничен набор , не са и особено вдъхващи доверие

skeiro
05.05.2014 19:39

И на мен не ми вдъхва много доверие...След Гуардиола всеки треньор ми изглежда недостоен за поста. Де Юрген Клоп се беше съгласил... *smile*

MaLkO_LuD94
05.05.2014 19:32

Мисля че и това че е грешка дано не се окажа прав *smile*

Iniestamagic
05.05.2014 19:08

Замен това е добра новина при положение че познава клуба от близо. Води достатъчно време Б отбора.

John_Jameson
05.05.2014 18:53

Аз лично съм леко скептично настроен, но пък кой знае! *tongue* С правилните трансфери през лятото, може и да се получат нещата и Енрике да се окаже точния човек за треньорския пост!

John_Jameson
05.05.2014 18:51

Дори се говори за тандем, между Луис Енрике и Карлес Пуйол! Ще видим какво ще стане.

Gopcho
05.05.2014 18:39

Първата работа на Енрике като треньор на Барса е да победи със селта реал *lol*

catalan
05.05.2014 18:43

Хахах да *lol*

manutd_forlife
05.05.2014 18:38

Не се изненадвам, че Луис ще бъде новият мениджър на Барса. Още когато беше в Рома, знаех, че ще е въпрос на време докато отиде при тях. Желая на него и на Барселона късмет, ако се осъществи.

Fcb10
05.05.2014 18:31

Браво двете мишки Бартомеу и Субисарета са на прав път да ни съсипят още повече изхабения отбор и ще успеят...

FCRuse
05.05.2014 18:28

Вече не знам какво да мисля за такива треньори, дано поне да има нюх към трансферите и да купува.
Този отбор може да се възроди с точните хора