"Моуриньо е вреден за футбола"

12:10
"Моуриньо е вреден за футбола"
Стилът, който налага Жозе Моуриньо, е вреден за футбола. Това смята селекционерът на Дания Мортен Олсен.

"Според мен Жозе Моуриньо е опасен за футбола. Ако много хора започнат да копират стила му, футболът ще умре. Представете си, че всички отбори започнат да играят, като Моуриньо. Това ще е непоправимо скучно, а аз лично ще спря да гледам футбол. Ще ходя на кино или на разходка в гората", сподели Мортен Олсен.

"Ако имам възможност, Челси щеше да играе по различен начин. Но Моуриньо може да играе изключително в отбрана. Хубаво е да се играе на контаатака, но така както го прави Гуардиола, не като Моу", казва още селекционерът на Дания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

viking25
06.05.2014 01:11

9 .Хофенхайм 33 10 11 12 69 – 69 0 41, ей за тва става въпрос - голова разлика 69-на 69, няма друг такъв отбор!

viking25
06.05.2014 00:19

Тоя анонимник Мортен Олсен само да попитам какво е постигнал ,че дава такива оценки? Не може да стъпи на малкия пръст на Моу, тръгнал да прави изводи. Селския футбол на Ливърпул ли е полезен, ритнитопка. Няма ли добра защита, няма шампионска титла, който иска да гледа много голове, да гледа Хофенхай, колкото вкарани, толкова и допуснати, по 5-6 гола средно на техен мач и ква файда като са на 10 място???

TheHeavenMakers
16.05.2014 07:53

Аз гледам футбол заради атаките и головете , а не заради защитата и вратаря ! Какво значение има дали отбора е първи или десети ако не ми доставя удоволствие да го гледам ? Винаги съм бил против Ливърпул и съм викал против тях , но как да си изкривя душата и да кажа , че този сезон не играха най интересния футбол от всички , като няма да е вярно. Ако ще всички трофей на света да бяга спечелили Челси тази година за мен техния футбол и скучен и безинтересен. И Барса преди 2-3 год спечелиха всичко , но какво от това като за мен те дори не играеха футбол.

kapitana123
05.05.2014 21:13

Моуриньо не е враг номер 1 на футбола! Много от пишещите тук не са били родени и няма как да помнят времето, когато Фабио Капело беше тренер на Милан. Не казвам, че последния е измислил катеначото, но той е човечето показало на света, че за да печелиш пари, титли и трофеи не е необходимо изобщо да играеш футбол - достатъчно е да убиеш играта. Та да поправя Олсен - жалко ще е не "други да копират стила на Моу" (той няма свой стил), а други също като Моу да копират от мнооого отдавна отъпканите пътеки на анти-футбола. Милан отдавна се отказа от тия простотии дали пък няма да дойде ред и на нашите да излязат от кучия г.?

asc_
05.05.2014 21:02

Това феновете на Ливръпул са станали много дразнещи тази година. Тъкмо тия на Юнайтед се успокоиха малко и другите излязоха от дупките след един малко по-добър сезон. Бахти злобата, бахти омразата. Мислех си, че като ви бием с резервите на вашето стадионче ще се кротнете малко, ама уви......

vasil74
05.05.2014 19:16

Абрамович мисли за смяна на логото на Челси.....[@link http://fmkorea.net/60827635]

BLUE_HEAVEN
05.05.2014 20:40

24,25 ли са колко ви станаха ? Отбора си виждал ли си го шампион на цветен телевизор...

pesholudiq
05.05.2014 19:33

добре, че сте ти и хумора ти да ни забавлявате -_-

vasil74
05.05.2014 18:50

Абрамович мисли за смяна на логото на Челси......file:///C:/Users/user/Pictures/Bl2unf4CcAAThiA.jpg

Chelsea_4_life2
05.05.2014 17:57

Брех много омраза към тоя човек много нещо на мен пък стила на Гуардиола ми е безразличен и ужасно скучен цял мач гледам пасове до побъркване което си е дефанзивна тактика защото просто опонента ти не може да докопа топката и след мача притежание на топката 85 90 % но това даже не се забелязва МОУ изграджа през 90% от сезона стабилна стратегия с която да се противопоставя на отборите как да бъде пускат се по една две статии и това е тази стратегия се проваля в един мач и вече целия свят е срещу него защо ги нямаше тези изказвания когато тази тактика работеше до съвършенство ?

catalan
05.05.2014 18:44

Това защото си фен на Челси *lol*

georgi.marinov.98284
05.05.2014 15:38

Ако не беше Феликс Брих и турския педал България отдавна щеше да им напълни кошницата на тия смешници!!

gL_Manekena
05.05.2014 15:26

Бих желал и аз като един виден и доказъл себе си специалист да се изкажа по темата *lol*
1-во не беше ли Моу този който с Интер в ШЛ приложи този стил и я спечели?
2-ро не беше ли заложен този стил и от Ди Матео който игра в ШЛ така и я спечели?
3-то Както каза един колега по-долу, Моу се е доказал и в Португалия(Порто) и в Англия (Челси) "1-вия му престой, факт е че тогава имаха доказан голмайстор в лицето на Дрогба, може би затова не играеха както сега" в Италия(Интер) в Испания(Реал) дори и не толкова убедително, но все пак... Ето тази година Челси без нападател са 3-ти и до последно се бореха за титла.Забележете отбор без изявен нападател или не в форма е отбелязъл 69 гола!А сега си спомнете с Дрогба по-колко отбелязваха!Мисълта ми беше че някъде бях прочел, и съм почти сиг. че ако Челси имаха изявен нападател, титлата определено щеше да е тяхна.Така че не съдете Моу, ще видите че догодина нещата с Челси ще изглеждат по-коренно различен начин.
П.п. Това е лично мнение и не ангажирам никой!

goshootpochivka
05.05.2014 15:21

Не че го защитавам,но той принципно разчита на 1-2 играчи в предни позиции за голове и като цяло за атаката в Челси се падна честа на Азар.В началото на сезона вървеше добре,но явно не е напълно готов да поеме отговорноста в нападението.И няма лошо добър е,но е на 23 години няма как да възложиш толкова тежка задача да дърпа нападението на отбора,Гарет Бейл го направи до една степен миналия сезон,но Тотнъм стигна до 5-то място не станаха шампиони каквито Челси искат да са.Моу ще трябва да си купи нападател способен да води атаката на Челси и да е достатачно резултатен,от сорта на Суарез някой опитен в пика на футболната си кариера 27-8 годишен който ще може да изкара няколко сезона докато Азар израсне като лидер.И като цяло това е Моу няма избор освен да играе по този начин,никой от офанзивните му футболисти не взе инициативата както трябва,как да играе офанзивен футбол като нападателите му не могат да вкарват редовно.Естествено,че няма да излезе и да се предаде ще се защитават и ще нападат на контри и ще се надяват на грешки в чуждата защита.И много бързо забравихте това 6-0 и всички победи с/у отбори от топ 4,Арсенал след като защитават каузата за красив футбол какво направиха ?? Всеки играе както може Челси може би щяха да изглеждат като Атлетико ако имаха добър нападател и те играят дефанзивно но имат и нападение което може да се надиграва с другите отбори и да бележи.

goshootpochivka
05.05.2014 20:08

Реал играеха офанзивно освен в мачовете с Барса,понеже това е тактиката с/у този стил,или освен като влезнат Барса в полето на Реал и започнат да си разцъкват безкрайни пасове Роналдо,Бенза,Ди Мария и Йозил на времето да седнат в половината на Барса и да чакат топката за да не обвиняват Реал,че са с 10-11 човека в своята половина.При този приспивен начин на игра няма друг вариант освен да ги изтеглиш при своето наказателно да им вземеш топката и да направиш бърза контра и точно Моу измисли как да се победи тики-таката.И преди да ме обвини някой че мраза Пеп и Барса и нещо от сорта бих му посочил отбори който са побеждавали Реал и то в важни мачове с атрактивна игра и напълно заслужено без симулаций и подпираници,отбори като Байерн на Юп,Дортмунд който и с резервите замалко да ни остранят,сърцата игра това ми харесва,в момента такъв футбол практикуват Пул и Атлетико,като вторите умеят да играят както и офанзивно така и дефазнивно доста умело.

scouser_pool
05.05.2014 16:41

Глупости , Моу такъв футбол си практикуваше редовно и в Реал с Бензема,Игуаин,Роналдо и куп други офанзивни играчи най-вече срещу големите отбори , странно е как Ливърпул сега като са напът да вкарарт 100 гола и веднага се отдава на това , че имали 2ма много силни нападатели , докато преди да дойде Роджърс всички казваха , че Стърдиж не струва и че е лакомия в Челси , а Суарез не бил голмайстор и не може да се равнява с големите , не виждам Челси да има слаби нападатели Ето ли е слаб?или Ба?Торес е под нивото си , но пак е един от най-добрите в Англия , това ако са слаби нападатели то значи над 15 отбора във ВЛ играят без нападатели , просто Моу е утрепка тва е*tongue*

cheficha_1926
05.05.2014 14:28

Принципно грам не харесвам Моуринио,ама се доказа почти навсякъде,а тоя Олсен да мълчи щото ако не бяха двата съдииски подарака за Дания щяхме да ги бием и двата мача.

asc_
05.05.2014 14:13

И кой пък беше тоя Олсон, че да си позволява да говори за големите. Да си води там мижавия отбор и да се мъчи да се закачи за някой бараж. Ако иска да спретнем контрола и когато им напълним кошницата да замлъкне. Той и Венгер много му знаеше устата пред камерите преди мача с нас и после като им набихме 6 парцала, отказа да се яви на презконференцията...... Аман от разбирачи. Тоя цял живот няма да успее да постигне това, което Моуриньо постига за година. Жалкари......

scouser_pool
05.05.2014 14:38

А ти кой си , че си позволяваш да коментираш човек който се занимава с футбол по професия?Най-малкото съм сигурен , че поне 80% от тренерите не харесват футбола на Моу през последната година , не става дума за това кой какво е постигнал , а за какво се гледа футбол , защо мислиш , че се дава по телевизията футбол?За да се гледат голове или как един отбор се защитава и разваля атаката и в двете посоки

HeatAr29
05.05.2014 14:02

Няма нищо лошо един отбор да залага на силна игра в защита и на контраатаки,Атлетико Мадрид играят по същия начин,но не съм чул някой да се оплаква от тях.Това,което е срамно според мен е,че миналата седмица още от първата минута играчите на Челси се опитваха да бавят играта.Ето това според мен разваля футболът,не е нормално още от началото на мача да се опитваш по всячески начин да забавиш топката.Който е гледал мача,знае какво имам предвид.Другият проблем на Моуриньо е,че за няма и един сезон успя да се изпокара с най-добрите си играчи.Според мен това го провали в Реал,това може и да го провали в Челси.Вече продаде Мата (за което не всички са съгласни,че е грешка),а сега се говори,че искал да продава Луиж,Азар,Оскар,а може би и Шурле (казвам говори се,а не че ще стане).Иначе е факт,че резултатите,които постигна този сезон поне според мен са изключителни,най-вече с оглед на куците нападатели,които разполага (друг е въпросът,че той също има вина за това) и на многото промени,които направи в състава в сравнение с миналата година.Аз си мисля,че догодина Челси ще са много по-силни и е твърде вероятно именно те да станат шампиони,но има време.

HeatAr29
05.05.2014 22:21

Да,така е,но въпреки това си остава грозно.Има други начини-можеха да ги пресират,да ги фаулират повече,да задържат топката по-продължително.Този,който избраха обаче беше най-грозният,ако мога така да се изразя и лично на мен не ми допадна *smile*

pesholudiq
05.05.2014 19:28

Това срещу Ливърпул с бавенето беше умишлено, защото Пул са най-силни в първите 20 минути, а като се накъса играта страда и играта на Пул

Double_De
05.05.2014 14:33

това го направиха само и единствено, защото статистиката показва че ливърпул е най-силен през 1вите 35-40 минути или общо казано през 1вото полувреме. както знаем моуриньо изгражда тактика преди всеки мач според играта на съперника гледа им силните и слабите страни и така си подбира и играчи и тактика за мача. при този бърз футбол и то на анфийлд това беше единственото решение. единствено не ми хареса домакинския ни мач с/у атл м макар че и там плана вървеше добре докато не се стигна до нелепата грешка при изравняването

ivanrealmadrid1
05.05.2014 14:01

поне 1 нормален нападател да имаше тоя сезон ,нещата щяха да са мноого по -различни , как решавате ,че не е печеливш футбола му нз .. вижте резултатите бе .... , а ако се вземе и нападател ще е съвсем друго

Hazarddddd
05.05.2014 15:30

И аз смятам, че основния проблем е липсата на нападател! Някой като Дрогба, който редовно да вкарва голове! Тези наще нападатели и да вкарат в няколко поредни мача, след това дълго време не могат.

ivanrealmadrid1
05.05.2014 13:57

напрво нямам думи ... даже "фенове " на Челси не го одобряват , това колко е добър и че е най-добрия има безброй факти , само погледнете Челси от миналата година и Челси тази година ... борба за титлата и 1/2 в ШЛ и това е само за 1 година от както дойде , а останалите които не са фенове на отбора , ще си умрат от злоба и яд ама нека нали Моу ги пука навсякъде хахах РАЗМАЗА ВСИЧКИ отбори от топ 4 , но вие го плюйте

MiTaKa_D
05.05.2014 13:19

Стила на Моуриньо, вече даже не е и печеливш.

pesholudiq
05.05.2014 13:23

именно, малките отбори се затварят, а Челси остава напълно безидеен какво да прави.. Да не говорим, че и срещу Ливърпул играхме точно като едно от тия малки отборчета..

Schurrle_13
05.05.2014 13:06

Според мен Мау няма изобщо никакво понятие за футболът
!

LamparD_CFC
05.05.2014 14:35

Явно си доста ограничен щом мислиш така *smile*

wba
05.05.2014 12:57

Боли го фара Моуриньо какво мислят хейтърите. Печели си мачовете, взима си титлите и чупи рекорди.
Това да играеш перфектен дефанзивен футбол, да спреш Ливърпуул, който вкарва 51 гола за 17 мача (средно по 3 на мач) не е късмет. Един отбор започва да се гради от защитата. Фактите и статистиката говорят. Спомням си преди 2 години Гамба Осака като изпаднаха в по-долна дивизия, че бяха отборът с най-много вкарани голове,а изпаднаха.

eligos
05.05.2014 13:18

Чак пък статистиката... да ми я покажеш да я видя и аз*lol* Иначе това мнение наистина е крайно, но на Моу това си му е играта. И отбора си му е готов, трябва му само бърз и ефективен нападател да играе успешно на контраатака, в унисон с стила който е наложил. По принцип има място за такъв стил, мен конкретно ме дразнят циганските номерца на "специалния", не дефанзивния му футбол. Иначе винаги едното е за сметка на другото - когато отбора е съсредоточен да не допуска гол често и не вкарва и обратно, ако се стреми да вкара постоянно често и допуска. Едното за сметка на другото

Turek
05.05.2014 12:36

Молсен нещо се е объркал по отношение на стил на Гуардиола с контраатаки*smile* При Гуардиола контраатаката е забранена и задължително трябва да има поне 30-40 паса по ширина и назад преди да се стигне до наказателното поле на противника*smile* Според мен е имал предвид играта на Реал и Борусия но Гуардиола не е бил треньор в тези отбори*smile*

visca_barca95
05.05.2014 12:20

Тоя палячо винаги се е мислел за "специален", а всъщност е един боклук, който убива футбола и разваля тимовете, които ръководи!

Отговор
:
14
ivanrealmadrid1
05.05.2014 13:58

какво ти разбира на тебе пък главаата ??? кой отбор е разваил бе хахах тука в тоя сайт уникални попълнения има ,.,.

jab00k
05.05.2014 12:46

Еххх...тази омраза.Феновете на Барселона са доста изстрадали от този човек ,поне така изглежда на пръв поглед.

Отговор
:
12