Спортният талант Петър Пеев със злато от турнира "Цветанка Христова"

16:26
Спортният талант Петър Пеев със злато от турнира "Цветанка Христова"
Петър Пеев - спортен талант на Еврофутбол, спечели бягането на 400 метра при юношите на турнира "Цветанка Христова", който се проведе на 30.04.2014 г. на Националния стадион "Васил Левски". Състезателят на "Атлетик" София финишира с време 50,1 сек. 17-годишният столичанин бе най-бърз и в сериите на 100 метра, но във финала не успя да стартира добре и отпадна.

В 6-тото издание на надпреварата участваха още петима от Спортните таланти на Еврофутбол. Никол Стамболийска се поздрави с второто място на 100 метра при девойките, като завърши с 12,6 сек. Преди нея е Радостина Стоянова (Локомотив – Русе) с 12,2 сек. Мирела Ванчева завърши седма в бягането на 400 метра с време 64,1 сек. Извън класирането участваха Иво Фудулски на 100 метра (трето място) и 400 м (първи) и Милица Мирчева на 1500 м (първо място) и 400 м (втора). Параолимпиецът Камен Минков направи първи старт на 400 метра, а времето му от 66,4 сек е лично постижение.

С победа откри сезона на писта у нас и другият Спортен талант на Еврофутбол Митко Ценов. Европейският вицешампион за младежи в кроса спечели дисциплината 1500 м при мъжете на XII-ия международен турнир "Веселин Даскалов" в Луковит (29.04.2013 г.) с време 3:52.92 мин.

Петьо Кръстев постигна победа и загуба за националния отбор по тенис на маса на Световно отборно първенство за мъже и жени, което се провежда в момента в японската столица Токио. В началото България загуби от Египет с 0-3, след като и Петьо регистрира поражение в първия двубой. След това той се реваншира и се наложи с 3-0 гейма над представител на Доминиканската република, което впоследствие доведе до крайното 3-0 победи за България.

В неделя, 27.04 Любомир Костов победи в Дивизия А на първия турнир от сериите Mtel Golf Masters за 2014, който се проведе в клуб "Св.София". Спортният талант на Еврофутбол постигна 73 удара, с два над пара на игрището. Освен това, Любо заслужи и приза за най-дълъг удар.

Белоградчик прие през уикенда най-добрите ни състезатели по канадска борба. В него Спортният талант Георги Гайдарджиев взе златен и сребърен медал в категория до 70 кг – съответно на лява и дясна ръка. Турнирът "Белоградчик оупън 2014” бе последна проверка за националния ни отбор за предстоящото Европейско първенство през май в Баку, Азербайджан.

Медийни партньори на програма "Спортни таланти" за 2014 г. са: Дарик радио, БНР, телевизиите ТВ7, News7 и Канал 3, вестниците "Дума", "Стандарт" "Марица” и "Еврофутбол”, информационните агенции КРОСС и БГ НЕС, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.bgathletic.com, www.dir.bg, www.winner.bg, www.ngobg.info, www.chuime.bg, actualno.bg.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация