Финансова инжекция за Ливъпул: \"Червените\" готови да харчат

10:33
Финансова инжекция за Ливъпул: \"Червените\" готови да харчат
Летният трансферен прозорец може да се окаже ползотворен за Ливърпул и "червените" да успеят да привлекат някой класен футболист, след като стана ясно, че един от американските собственици на тима ще получи финансова инжекция от 340 милиона паунда.

Става въпрос за Джордж Джилет, който е договорил продажбата на хокейния отбор Монреал Кънейдиънс и по този начин е намерил свежи капитали, с които да погаси дълга си от 350 милиона паунда.

Както е известно, заради финансовата криза банките искаха от Том Хикс и Джордж Джилет да погасят голяма част от дълга в малки срокове, което беше на път да ограничи до голяма степен парите, които Рафаел Бенитес щеше да получи за харчене през този трансферен прозорец.

Сега обаче се очаква мениджърът на Ливърпул да няма подобни притеснения и да пръсне поне 40 милиона паунда за подсилване на състава.

Джордж Джилет излиза на печалба от Монреал Кънейдиънс с около 178 милиона паунда, а по последни сведения милионерът е решил да се раздели и със собствеността си в бейзболния Тексас Рейнджърс откъдето също ще е с поне 90 милиона паунда на печалба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

niki_kts
22.06.2009 11:41

Най-накрая да се покаже малко слънце,през облаците,които бяха надвиснали над Ливърпул!Време е собствениците да си оправят дълговете и да отпуснат малко пари на Рафа за трансфери,за да подсили отбора с качествени попълнения(Глен Джонсън,Давид Вия и Тунджай например *wink* )