Наш талант си реди трансфер в чужбина

09:29
Наш талант си реди трансфер в чужбина
Още един от обещаващите таланти на българския футбол е на път да си уреди голям трансфер зад граница, научи Winner.bg. Става дума за бившия вратар на Локомотив Пловдив Ферди Мюмюнов, който от следващия сезон може да заиграе в елита на турския футбол.

В момента 22-годишният асеновградчанин стяга куфарите за южната ни съседка, където през месец май ще изкара втори пробен период в Истанбул Генчлербирлиги. Новосформираният клуб е сред обсъжданите варианти от градската управа на Истанбул за правоприемник на втородивизионния Истанбул ББ, който почти сигурно ще се завърне в Суперлигата под друго наименование. През изминалите дни кметът на града Кадир Топбаш обяви, че футболният клуб ще се откъсне от спортното дружество "Истанбул ББ", за да продължи професионалното си съществуване.

Визитка на Ферди Мюмюнов

Мюмюнов започва развитието си като футболист в детската школа на Асеновец през 2000 г. Талантът му не остава незабелязан и 6 години по-късно Локомотив Пловдив го привлича в редиците си. Впоследствие той играе за всички юношески формации на черно-белите, за да се издигне до първия тим. Преди това обаче, през 2010 г., Мюмюнов бива отличен с приза "Футболист на годината в категория "Юноши-старша възраст" на Локомотив Пловдив". Месеци по-късно скаути на турския гранд Фенербахче изготвят положителен доклад за него и вследствие на това от управата на канарите го канят във втория им отбор. Трансферът му в Турция обаче не се осъществява, тъй като на ниво клуб-клуб остават нерешени въпросителни. В крайна сметка в началото на 2011-а г. от Локо Пловдив предлагат професионален едногодишен договор на асеновградчанина.

Кариерата на Мюмюнов в представителния отбор на Локо Пловдив не се развива много добре. Той не получава достатъчно шансове за изява и поради тази причина в края на 2011-а разтрогва договора си по взаимно съгласие. Разочарован от престоя си на "Лаута", Мюмюнов се завръща в редиците на родния си клуб Асеновец и там играе два сезона. 22-годишният талант се изявява впечатляващо под рамката на червено-сините и бързо успява да вкара в релси кариерата си, като през сезон 2012/2013 отново поема към професионалния футбол, за да парафира с втородивизионния Ботев Гълъбово. Преди обаче да подпише официално с ботевистите, Мюмюнов получава тежка контузия в областта на адукторите и това възпрепятства трансфера му в Гълъбово. Малко по-късно следват и стъпките му зад граница. Асеновградчанинът заминава за пробен период в Истанбул Генчлербирлиги и бива одобрен от техническия щаб на клуба. Сега той се намира на родна земя, където продължава да се възстановява от травмата, получена по време на приключението му в Ботев Гълъбово.

През следващите дни, вече напълно здрав, Мюмюнов отново ще се присъедини към лагера на Истанбул Генчлербирлиги. Там той ще се подготвя до началото на летния трансферен прозорец и ако всичко върви по план, ще сложи подписа си върху официален контракт.

Важен факт за отбелязване е, че липса на турско гражданство попречило на Мюмюнов да се изявява по-рано по футболните терени в южната ни съседка. През 2013-а година от Ояк Реноспор са постигнали споразумение с него, но трансферът така и не се осъществил заради гореспоменатата причина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

theamazing
21.04.2014 00:19

Талант на 22 години!? Май ще си остане само талант *beer*

halamadrid_84
20.04.2014 17:38

Ферди Маймунов йхахахахахха Генчлербирлиги хахахаах че и на проби в тоя скапан отбор тоз ром...................... Стефан Велков ходи по Юнайтети Москва тоя "талант" в Генчерелхуири

ivanrealmadrid1
20.04.2014 16:29

колко сте ограничени .. видяха името на един човек и веднага почнаха с обидите

RMRM7
20.04.2014 13:45

За Фенерите и Галата в цяла Европа има отзиви братче не се притеснявай *wink* а в статията никъде не пише,че е българин. Нито има обида,нито нищо, вие се вкарвате във филми. Просто споменват за трансфер на бивш футболист на Локомотив Пловдив в Турция.

Deco_Sneijder
20.04.2014 13:06

Админите на тоя сайт 50 % са от турски произход,да не са и повече...е тва го мразя да подкрепяте турското,бъдете поне неутрални и не става въпрос за статията,ами за фенерите,галата винаги има отзиви за техните отбори...

RoSKo0o0
20.04.2014 12:16

Голям български талант!!! Поне тази статия баш на Великден да не бяхте писали...

solskjaer20
20.04.2014 18:10

Великден - НАЙ-БЪЛГАРСКИЯТ ПРАЗНИК нали? ахахах