Левски с интерес към футболист от кипърското първенство

09:54
Левски с интерес към футболист от кипърското първенство

Левски е на път да прибере португалския футболист на Неа Саламис Елио Poкe. Той има договор с кипърския клуб до лятото, но не смята да го подновява. 28-годишният футболист е бил в полезрението на Лех Познан. Местните медии дори твърдят, че е осъществен контакт между двете страни. Poкe обаче е отказал да води преговори, тъй като бил обещал да премине в Левски. Сините проявяват интерес към него още от зимата, пише "Тема Спорт".

Елио Poкe е роден в Ангола. Започва да тренира в нискоразредния португалски Амора, след което е забелязан от Бенфика. Първо играе за "Б" отбора на тима от Лисабон, а след това е взет при мъжете. Записва три официални мача за първенство. Попада и в младежкия национален отбор - изиграва пет двубоя.

От 2007 до 2012 година е собственост на настоящия тим на Ивайло Петев АЕЛ Лимасол, като е бил преотстъпен за един сезон на Неа Саламис, преди този клуб да откупи правата му през 2012 година. През този сезон Poкe има 25 мача в кипърската първа дивизия, отбелязал е 6 гола.

Идването му в Левски се движи от мениджъра Серджо Лейте. Той е агент и на играча на сините Кристовао Рамос. При трансфер на Poкe, Левски със сигурност ще се раздели с Ларсен Type. Такова е и желанието на французина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация