Батков прости на отбора, даде заплати

09:12
Батков прости на отбора, даде заплати
Тодор Батков по навик се смили над футболистите на Левски и във вторник преведе мартенските заплати. "Спирам заплатите до второ нареждане!", отсече мажоритарният собственик на клуба на 21 март след отпадането от Ботев Пловдив за купата. Тогава управата не дължеше нищо на отбора. По-късно бяха преведени премии. Успоредно някои от най-скъпоплатените футболисти мрънкаха "на ухо" в смисъл "Няма заплати, няма заплати...". Без да е дошло време за превеждане на мартенските възнаграждения...

Вчера Батков в срок даде парите, включително на доказаните глезльовци. Клубът съвсем не е "цъфнал и вързал" финансово, но само адвокатът си знае какво му струваше прошката. Заплатите в Левски са 368 000 лева чисто на месец. В своето 10-годишно управление Батков може би 10 пъти спира заплати, но после скоро възстановяваше редовното плащане, информира "Труд".

На среща във фенклуба на сините Валери Божинов обяви, че иска да остане и през следващия сезон. Левски имаше неофициален разговор с нападателя за бъдещето, но сериозните преговори предстоят и зависят от представянето на звездата.

Левски написа една декларация за мача с Литекс (1:2) срещу две от Ловеч и няма да продължава на "пинг-понг" с творчески пориви по оста с оранжевите.

В последната си публикация от Града на люляците заложиха на 9 сентенции. Седем са пряка аналогия със седемте цитата от футболни хора за съдийски прегрешения в полза на Литекс, тиражирани от "Герена".

В ловешкия текст се открояват прекрасни мисли като "Благородният човек предявява претенции към себе си, подлият- към другите." А сред двете конкретните послания към "Герена" изпъква: "Мъдрият човек не прави на другите това, което не желае да бъде сторено на него."

В Левски нямат намерение да ровят из книгата "Мъдростта на вековете" и да съпоставят цитати на бившия рефер Петър Янински и Луций Аней Сенека. Може би сини са чели древноримския мъдрец: "Ако искаш някой да мълчи за нещо, най-напред мълчи сам."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Big_Ivan017
16.04.2014 19:48

Принципно според мен един отбор колкото зле и да играе е абсурдно да не получават пари играчите му... това и обяснява защо не гледам българското първенство... то е пародия на футбол *smile*

cheficha_1926
16.04.2014 20:47

Пич то да играеха някъв футбол да им дават,цяла вечер купосняват на другия ден мач.Според мен трябва да им направят заплатите на нещо от сорта на 400,500 лв да видиш как ше търчат като разпрани.

Depend
16.04.2014 19:26

"Казанската афера". Арменецът (страна по случая) : каза, че е бил при Батков по същото време който е заложил 500 хиляди евро в Сърбия и 500 хил. в Румъния за загуба на Левски. Aрменеца каза, че е съгласен да свидетелства срещу Батков ако го потърсят от българската прокуратура, 5 години по-късно виждаме какъв е резултата. Левски изгуби мача това е обективен факт, факт е и , че по времето по което Батков си изпрати четиримата най-скъпи футболисти трансферен прозорец в Русия нямаше отворен и дете от детската градина знаеше, че няма как да се сключи такава зделка. Вижте финансирането на Левски и мислете логично. От къде идват две трети от финансирането на клуба при положение, че едва една трета идва от спонсори а Батков е беден като български учител? От друга стара Батков не е истинския собственик, а само панаирджийска мечка за пред камерите. Та защо някаква групировка би държала отбор с баланс минус десет милиона бял бюджет ако не печели 2 или 3 пъти по-голяма сума от черно тото? Батков все пак има някаква роля, прави едни тънки корекции и така отбора е на възходи и падения като по сигнал, колко удобно нали!

kaloqndersar
16.04.2014 10:30

Колко е великодушен само- да ставаш да се махаш ,Ганьо!