Манчестър Юнайтед каза официално сбогом на Карлос Тевес

13:52
Манчестър Юнайтед каза официално сбогом на Карлос Тевес
В специална декларация, публикувана на клубния сайт, Манчестър Юнайтед обяви, че повече няма да разчита на аржентинския нападател Карлос Тевес.

Спекулациите около бъдещето на футболиста започнаха далеч преди края на сезона във Висшата лига. Тевес бе сред любимците на публиката, но искаше да играе по-често във важните мачове, а босовете на "червените дяволи" дълго време смятаха, че Карлос е твърде скъп.

В крайна сметка, от следното съобщение става видно, че споразумение между голмайстора и клуба няма да бъде постигнато.

Ето и текста на официалното изявление от страна на "червените дяволи":

"Клубът бе договорил да плати 25,5 милиона лири и да предложи 5-годишен договор на Карлос, който щеше да го направи един от най-високо платените футболисти в отбора. Агентът на играча обаче ни информира, че въпреки постигнати успехи през последните години, Тевес няма да играе в Манчестър Юнайтед. Клубът иска да благодари на Карлос за приноса му в последните два сезона и да му пожелава късмет в бъдещие".


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

SwedeN
21.06.2009 01:17

bigred, много грешиш ако смяташ, че имаме само Торес и Джерард.Всъщност до известна степен си прав, но това е що се касае до ариергарда на отбора.Но освен тях имаме стабилен дефанс и една перфектна двойка в центъра в лицето на Алонсо и Маскерано.Наистина един Давид Силва или Робен не би бил никак излишен, но за момента смятам, че имаме най-добрия отбор от топ 4.Просто след раздялите с Тевес и Роналдо, юнайтед си вкара страхотен автогол.Какво донесе успехите на отбора в последните две години ?Ван дер Саар, четиримата пред него, Рууни, Тевес и най-вече Роналдо.Сега последните двама ги няма.Спокойно можем да споменем като негативен фактор за шампиона и възрастта на отделни единици - Гигс, Скоулс, Невил, Саар.Това са футболисти отдавна прехвърлили 30-те, така че за мен това е повод за оптимизъм, защото помня какво се случи последния път, когато САФ се раздели с най-добрите си футболисти.

NAZARETH
20.06.2009 23:17

Тевес е блъскач-ратай. Футболът с натрупването на дълголетната си история разкрива една поука и тя е , че хората на спорта в настоящето имат нужда от нещо специално, нещо изключващо представите на установеното, за да бъде възможно поддържането на итереса към тази прекомерсиална игра. Търси се изключителното в играча, Тевес не е в тази категория. Там са хора като Роналдо, Бербатов, Ариен Робен, Златан. Специални и удивляващи с играта си, не просто спорт, а театър.

bigred81
20.06.2009 23:12

SwedeN имате Торес и Джерард но и стях тази година - няма шампионска титла.преди имахте Фаулър Макманаман Оуен - пак няма шампионска титла.Всяка година имате претенции но с тях си оставате,даже и Блякбърн и Нюкясъл успяха,така 4е не говори така заради това 4е 2-ма игра4и са си заминали от Юнаитед,незаменими няма ,въпрос на време е на тяхно място да доидат други.3 поредни титли говорят достатъ4но за класата на отбора.

Futbulfen
20.06.2009 23:11

Грешка,меко казано грешка! За Роналдо няма смисъл да говорим защото дори и тези които го мразят(хора които за мен не разбират от футбол) знаят,че сега Юнайтед няма да е същия. Юнайтед сега ще търпи крах и мисля , че тоя ентусиазъм в феновете на Челси,Ливърпул , а защо не и Арсенал е напълно логичен и смислен. Тевез не случаино и до сега не е забравен от феновете на чуковете , Тевез не случаино няма да бъде забравен и от тези на Юнайтед .. момчето търка пейката за сметка на една прехвалена звезда (което не му попречи когато се появяваше да изважда отбора) , оставяше си душата на терена независимо от резултата .. Тевез гонеше , пресираше , отнемаше и бележеше (когато пропускаше феновете пак го обичаха , защото знаеха ,че той дава всичко на което е способен. И ако сега феновете на Ман смятат , че Барби ще носи Юнайтед(тъй като някой малоумници смятат ,че му пречили именно Рон и Тевез) жестото се лъжат. Където и да отиде Карлос няма да сбърка..време е надменния САФ да разбере , че греши ,а когато започне сезона и се огледа на зеления килим , ще си каже:Къде са тези момчета сега .. кой ше тича , този българина докога ще го чакам?! Е,ще е късно *wink*

NAZARETH
20.06.2009 22:21

Доскорошните претенции на нисичкия латинец останаха твърде за него си и личната му убеденост, че може. Шампионите навярно с яснота са разбирали несъвместимостта на съдбата му с бъднините на славния си отбор но все са оставили интригата за хората на спорта.

beckham_07
20.06.2009 21:33

Неможе всяка година да си ШАМПИОН!Това да не е френското първенство(пък и там видяхме,че нещата могат да се променят).Сигурно ще има пауза от година,максимум две.Аз лично се надявам да няма такава,но и да има няма да е неочаквана и всичко да бъде определено като провал и т.н.!!!!!!!

komara2
20.06.2009 21:24

Тоя сезон Реал имат добър състав ще имат гарантирани победи. Взимат Роналдо и Кака . Но все пак мнгого звезди на един клон ако клона се счупи звездите гаснат.Но + това 2 играча цял отбор не правят е имат възможности и изяви но 2=11 *wink*

Forza_Beroe
20.06.2009 21:12

SwedeN, спри да говориш за Анчелоти. Това, че се е провалил един сезон в Милан не го правят слаб треньор. Има много големи успехи и съм сигурен, че ще постига и нови при нас. Тази година Пул пак нищо няма да направят, в това съм сигурен. Иначе много правилно е постъпил Тевес. Ще се радвам много, ако дойде при нас.

idol_bg
20.06.2009 21:00

SwedeN...Принципно съм съгласен с теб относно обзора ти за Ливърпул.Само дето за най-добрия подавач,можем да поспорим много сериозно.Точно там мисля че е ахилесовата пета на Пуул.

Resorter
20.06.2009 20:07

"Съмнителния нападател" Вермален, както се изрази, всъщност е защитник. На практика Венгер действа точно по темата която повдигна - защитата на арсенал, защото въпреки многобройните полеви играчи главно в офанзивен план, не е тайна че защитата и по-конкретно вратаря, винаги са били ахилесовата пета на Лондонския клуб. Така, че докато един Ливърпул, към който явно изпитваш симпатии и се явяваш привърженик, не може да бъде считан за главния конкурент на Юнайтед, докато не почне да осъществява качествени трансфери. В това отношение с привличането на Анчелоти, сигурната чистка на поне 5-ма играча и поне едно-две нови попълнения, Челси се явява реалния конкурент на "Червените дяволи". Друг е въпроса как ще се представят Юнайтед, с отсъствието на Кристиано безспорно ще бъде трудно, но липсата на тоя лакомник Тевез бързо ще се забрави с качествен заместник като Бензема.

SwedeN
20.06.2009 19:50

Юнайтед го има и след Кантона, Бекъм, Нистелроой и Кийн, но след като първия си тръгна Блекбърн стана шампион, а след напускането най-вече на Бекъм Юнайтед не можеше и да прескочи групите на ШЛ.Затова САФ толкова много държеше на Роналдо, защото знае, че втора подобна грешка с изпускането на лидер и качествен футболист отново ще му коства много.В предишните случаи се възползваха Блекбърн, Арсенал и Челси, а в този се надявам да сме ние, защото двата лондонски отбора не са в особено добро състояние.Арсенал играят на практика без защита, отново се привличат разни съмнителни нападатели като Вермален, а Челси е с треньор Карло Анчелоти, което говори достатъчно.Той бе доведен за европейски триумф.Това на практика оставя Ливърпул и Юнайтед в битката за златото, но без Роналдо и Тевес този отбор ще търпи крушения.Тези двамата измъкнаха повече от половината точки на тима последните два сезона, а сега някой трябва да ги замести.Бербатов ?Надали.Всеки трансфер ще е рисков и САФ го знае, защото отговорността ще бъде огромна, така че може би и шотландецът осъзнава, че двойната раздяла ще бъде аналог с напускането на Бекъм и Нистелроой и затова започна да гради отбор за бъдещето.

fena_man_utd
20.06.2009 18:20

По добре е да вземемем бензема,от колкото вучинич някак не ми се вписва в УТД а и не мисля,че УТД ще вземат точно него все пак за него не се споменава чак толкова колкото за бензема.А до колкото до тевез мисля си,че това беше очаквано все пак не бяха на едно мнение отбора и агента му и нормално е да се стигне до тази ситуация.Малко ме учуди факта,че в последния момент са му предложили оферта,а той е отказал или агента му.

lucky_79
20.06.2009 18:15

И на тоя пари не му стигат,като на самонадеяния Роналдо еми то в живота е така,на един за хляб,на друг за кола,на трети за къща,на четвърти за самолет,на пети за остров ех живот,живот.Пари има живот нема!!!!! *joking*

Adrian000
20.06.2009 17:57

След Роналдо и Тевез догодина Юнайтед ще се освободи от услугите на Нани, Гигс, Парк, Македа и Руни ,за да може Митко Бербатов да се покаже като звездата на отбора *joking* Айде моля ви се стига глупости Бербатов щял да блесне еми като иска да блести да иде в ЦСКА в Юнайтед едва ли всичко ще се върти около него!

RONALDO_Pavel_6
20.06.2009 17:48

Alcaida
Любител
Пуснато на
2009-06-20 16Според мен дядовия Грезд*й е за теб ,ко ше кажеш,иначе Тевес се раздаваше до край като беше оставен резерва ,но все пак трябват и качества ,не може да е като нашия Митко ,да се маха ,Бербатов ще им покаже как се играе тази иГра *smile* *wink*

beckham_07
20.06.2009 17:41

SwedeN още много хляб има да ядете и фуболисти и треньор докато стигнете ЮНАЙТЕД!Ще си приказваме пак по това време догодина.Това,че го няма Роналдо и Тевез,в никаквъ случай не означава,че ще се провали и всичките тези неща който написа.Вие само се надъхвате,че ще направите нещо,но силно се съмнявам и дано съмненията ми се окажат правилни.СЪР АЛЕКС ФЪРГЮСЪН не веднъж е доказвал,че тези неща не го интересуват и след Кантона,Бекам,Нистелрой и Кийн ЮНАЙТЕД продалжава да е доминант във Английският и Световният футбол!!!!!!!

tishkata
20.06.2009 17:34

Единственото , което ми харесваше в Тевез е агреията му и стръвта към гола.Според имашае страхотен принос за сезона на Юнайтед , но въпреки това не е футболист от особенна класа (поне според мен).Имам предвид , че му липсват доста качества като например спиране , контрол на топката , поглед в-у играта , да не говорим за комбинативност *wink* Лошото е , че понякога са необходими и такива играчи.Дано да привлекат достоен замесник - в школата има страхотни атакуващи футболисти , но все още нямат необходимия авторитет.Колкото до парите.....не мисля че е въпрос на пестеливост , а по-скоро политика на клуба , че не може един играч да диктува правилата - според мен Тевез не заслужава да получава повече от Рууни.

Alcaida
20.06.2009 16:46

Да вземеш 94 милиона за онзи лаком паляк, и да ми се скъпиш тука за някви си 2-3 милиона повече (при това за такъв добър футболист) -> това е смешно *stop* Но където и да отиде Тевез, няма да сбърка. Дано да не е в Провал Мадрид, щото повече няма да чуем за него !

Alcaida
20.06.2009 16:41

Според мен, Дормушали Саидхожда е точно за тях *joking*

MeToDueB
20.06.2009 16:39

Манчестър ще вземе или Бензема или Вучинич .. знам ли, но ще вземат някой със сигурност и той ще е класен. Те са малко стиснати и ако дадат 20,30 милиона ще искат играчът : да лети, да става невидим, да ходи по стени, да бяга с 320км ..

кой ли ще вземат ..

SwedeN
20.06.2009 16:37

Много черни облаци надвиснаха над театрото.Тренера е по-стар от отбора, двама от най-добрите трима нападатели напуснаха, а ръководството не иска да се харчат колоритни суми за доказани футболисти прехвърлили своята футболна младост.Тук някъде дойде вторият прелом в английския футбол след първата титла на Юнайтед, а именно очертаващото се падение.САФ се раздели с най-добрия си играч и един от най-добрите и работоспособни нападатели изобщо в света, като само за първия взе пари.Не знам дали ще купува някой, но Лион искат апокалиптични пари за Бензема, Ето'о не може да извади никой от калта, а Вия остава във Валенсия или поне в Испания, така че ситуацията в атака става доста несигурна предвид наличието на Рууни, Бербатов и младоците Уелбек и Македа.От друга страна, ние, Ливърпул, най-накрая изградихме състав готов да спечели титлата - млад и стабилен вратар, една от най-добрите защити в света, най-добрия подавач, един от най-добрите разбивачи, две работоспособни крила и разбира се Джерард и Торес.Единственото от което се нуждаем е Глен Джонсън да подпише час по-скоро и да превърнем равенствата в победи.

MeToDueB
20.06.2009 16:32

голям играч, който беше готов да изяде тревата, само и само отборът да върви. Не вкарваше много често, но вкарваше много важни голове и компенсираше със себераздаването си. Само едно не ми е харесвало в него, че е лаком ..

Успех му пожелавам и ще го гледам където и да отиде


От една страна се радвам за Бербатов, защото единствените футболисти, които след асистенциите му, не му благодариха .. бяха Роналдо и Тевес, а бяха и единствените, които се лакомяха доста и не му подаваха, когато беше на чисти позиции, а той на тях подаваше ..

XFactor
20.06.2009 16:28

Изцяло нов отбор се гради в момента, неизбежно беше просто. Финалът с Барселона показа, че не може и за новия сезон с тоя състав да се играе. Действително Роналдо и Тевез са големи фигури, но не може да са вечно в отбора. От друга страна на трансферния маркет има много добри опции. *wink*

villitu
20.06.2009 16:07

Напълно съм съгласна с beckham_07 напълно е прав!!!
Роналдо ще остане в нашите сърца завинаги,а също и Тевез ,но наистина начина ,по който напускат е недостоен за уважение *stop*

beckham_07
20.06.2009 15:31

zizinho как разбра,че не уважавам Тевез?Напротив!Просто не му прави чест че иска толкова много пари!Ако е така както ти казваш - че ще си остави всичко на терена за Юнайтед,нямаше да го бърка колко взема.Да не мислищ,че на Нани не му се играе постоянно или на който и да е играч в ЮНАЙТЕД!?Но човека който решава кой и кога ще играе е много по-голям от всички в отбора и това също целия свят го знае.И той е много по-голям и Тевез!Тевез явно си е алчен като Роналдо.И недей да говориш са феновете на ЮНАЙТЕД,защото аз все още игедал повечето мачове на Бекам,дори и за Л.А.Галакси!!!!!Аз ще си гледам и ще подкрепям и Роналдо и Тевез,както правя с Нистелрой и Бека,но начина по който Роналдо и Тевез напускат не им прави чест и клуба с нищо не го е заслужил!!!!!!!

seriousssam
20.06.2009 15:26

Бербатов ако беше резерва дали щеше да остане

petkoO_92
20.06.2009 15:02

Лошо беше от най-добрите... Много много по-добър от Бербатов, по скоро да бяха продали Бербатов тцтцтцц *sick*

villitu
20.06.2009 15:02

Така става с алчните хора!!!
Искамд а съм най-скъпоплатения футболист на Ман Юн айде ся върви в Ман Сити да ти дойде ъкъла в рошавата главица *wink*

MadSkilzz
20.06.2009 15:00

Щом е алчен толкова нека си ходи...може да остане в Манчестър,но в друг отбор...там ще му дават колкото иска...а ако иде в Челси феновете които до са е имал в Манчестър ще го намразат...ще го осфиркват като Роналдо...Жалкото е че Тевес наистина правеше сичко ама неможе да отречем че е алчен...по това си прилича с бившия съотборник *joking*

Notlike
20.06.2009 14:52

Ето какво написа един фен на Ливърпул ( в случая аз)
Манчестър Юнайтед отново ще е фаворит за титлата *wink*
Тея боклуци грозят играта ви, а все пак вие сте велик отбор. Великия отбор помни отдадени на играта и отбора, а не лигльовци, дошли за ПАРИ!!! Вън! Искам конкуренцията да е на суперниво. И без Карлос и Рон сте добре, спокойно. Тези, които не вярват, ще се осъзнаят в края на сезона, когато Юнайтед отново ще е в подножието на върха, заедно с Пуул и Челси, пък дано и Арсенал и още някой, за да е максимално интригуващо *smile*

Resorter
20.06.2009 14:45

Чао, Карлито! Отивай в Ман Сити при другия недооценен лигльо - Робиньо. Там ще ти плащат тройно повече и ще си вечен титуляр. В отбора се освободиха страхотни места и Юнайтед ще се възползват максимално от създалата се ситуацията...

cesekarchetooo
20.06.2009 14:43

Дано да е истина! Чао, нещастник! Няма да ни липсваш...

bigred81
20.06.2009 14:41

,,агентът каза,, ,договаря се за сумата ,а сега кава ,,въпреки това,, Според мен има нещо нередно тук и докато Карлос непремине официално в друг клуб невярвам на нищо

omonigotemile
20.06.2009 14:25

Аз смятам, че от тази новина следва едно важно нещо: Сър Алекс ще гради нов отбор и хубавото е че на Бербатов ще му бъде даден голям шанс за изява. Дано го оправдае и затвори най-накрая устите на английските журналисти и накара нас българите да се гордеем с него!!! Защото като бях в Германия там знаеха един българин- Бербатов...

maxxi
20.06.2009 14:24

браво тоя глупак най-сетне си тръгна,Бербо е класи над 'Карлитос',никой не му е виновен на Тевез,че е резерва за сметка на Бербо-ако бе по-добър да го бе доказал имаше много шансове,но изобщо не впечатли

goatar
20.06.2009 14:10

bravo aide carlitos v man city istinskia otbor v manchester

beckham_07
20.06.2009 14:02

Да си ходи!Всички като него и Роналдо нямат място в МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД!Колкото и да са добри,щом поставят парите на първо място не са за този Клуб!И без тях сме постигали велики успехи и ще предължим да го правим!!!!!!!