Ботев събира Стоилов и Сираков

10:36
Ботев събира Стоилов и Сираков
В ръководството на Ботев Пловдив вече са започнали да мислят за бъдещите промени в клуба от лятото Идеите в тази насока са свързани и с привличането на нови доказани кадри на директорски постове в клуба.

От събота „жълто-черните“ са без спортен директор, след като Александър Александров бе освободен от тази длъжност. От Ботев Пловдив няма да бързат с назначаването на нов човек на неговото място, като е твърде възможно това да се случи през лятото. Преди време имаше идея функциите на Александров до края на сезона да се осъществяват от тийм мениджъра Асен Караславов, но засега няма развитие в тази насока.

Новият президент Иван Джиджев, който вече зае и поста на изпълнителен директор, загатна, че предстоят промени, свързани с по-доброто развитие на клуба, като се анализират различни възможности и сценарии. Според запознати те касаят и спортно-техническите дела в Ботев Пловдив. За целта обаче по високите етажи искат първо да се изясни със сигурност дали Станимир Стоилов ще бъде треньор на отбора и през следващия сезон.

Договорът на Стоилов е до лятото на 2015 г., но се очаква свършеното от специалиста да бъде анализирано след края на сезона. Целта пред Стоилов е да изведе Ботев Пловдив до участие в Лига Европа. Изпълнението на задачата за тази кампания изглежда все по-реално, след като „жълто-черните“ са в борбата за третото място, а достигнаха и до полуфинал в турнира за Купата на България. При спечелване на квота за евротурнирите Стоилов може и да се бетонира на поста, ако, разбира се, не се появи и друго предизвикателство пред наставника.

Заложат ли „жълто-черните“ на Станимир Стоилов и за следващия шампионат, когато ще се преследва дори и титлата, то от Ботев Пловдив имат идея да направят всичко възможно да доведат в Пловдив Наско Сираков, разбра "7 дни спорт“ .“ Жълто-черните“ искат да сформират отново изключително успешния тандем между Стоилов и Сираков, записал златни страници в историята на българския футбол с Левски. Именно привличането на Наско Сираков за развитието на проекта Ботев Пловдив е първата опция за ръководството на клуба. Очакванията са ръководството на „жълто-черните“ да съсредоточи усилията си в тази насока, ако Стоилов продължи да води отбора и след края на сезона, за да може той и Сираков да движат спортно-техническите дела в клуба.

В Ботев Пловдив обмислят и други варианти за нови директори в клуба от лятото, като набелязаните от тях са бившият президент на БФС и ПФЛ Валентин Михов и ексрефера Антон Генов. Михов е един от най-успешните ръководни кадри в родния футбол, а е в близки отношения с благодетеля на Ботев Цветан Василев покрай телевизионните права на футбола ни. Антон Генов пък бе на крачка от директорска позиция в Ботев, когато отборът влезе в „А" група преди два сезона. Според запознати при спиране на този вариант в Ботев Пловдив ще акостират и Михов, и Антон Генов, на които ще бъдат поверени ръководни длъжности. Иначе съществува и опцията за покана и до Андрей Желязков, но според запознати този вариант е с най-малки шансове за нов спортен директор на Ботев. Колкото до треньорския пост, е опипана почвата около Ивайло Петев, но двукратният шампион на България с Лудогорец е напът да триумфира и с титлата в Кипър с АЕЛ и да участва в Шампионската лига. „Жълто-черните“ на няколко пъти вече каниха Димитър Димитров, но и неговото ангажиране е трудно осъществима задача през лятото, ако се стигне до раздяла със Стоилов.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Manchester_Red
08.04.2014 14:27

През лятото в Левски - Мъри и Топчо в тандем, а Гонзо спортен директор.

TUIG1
08.04.2014 12:52

Сините където и да идат , освен провали нищо друго не може да се очаква от тях*referee*
Жалко за Ботев, тези ще го направят тотоджийски отбор*erm*

tagen
08.04.2014 12:12

Ако искат да задържат Стоилов ще го привлекат Сираков а ще искат да го задържат ако спечели купата а като се има напред вид че Ботев е единствения отбор в бг който прави силни мачове срещу Лудогорец не е невъзможно *lol*