Щерев: Станка се завърна и то подобаващо

12:46
Щерев: Станка се завърна и то подобаващо
"Станка се завърна и то подобаващо. Тя вече е пораснала, станала е по-класна състезателка", коментира треньорът на Станка Златева - Симеон Щерев, при завръщането на двамата от Европейското първенство по борба във Вантаа, Финландия.

Златева триумфира с титлата на шампионата, въпреки че за нея това бе първо състезание след Олимпийските игри в Лондон през 2012 година.

"Мога да кажа, че там се почувствах наистина щастлив човек. Станка се върна и то подобаващо, а пък и азербайджанският отбор направи едно много силно участие с двама европейски шампиони и двама втори. Аз просто правя това, което мога и обичам. За мен е удоволствие да се занимавам с това. На никого нищо не искам да доказвам", сподели Щерев.

"Трудно беше да гледам Станка отстрани, но тя ми показа, че е пораснала, станала е по-класна състезателка. Жестът, който ми направи на финала, показа, че тя вече има повече вяра в себе си и може да се справя и без мен, стига да тренираме съвместно и да изпълнява указанията. Беше много важно това състезание, имаше притеснение, много хора говореха, че това е мисията невъзможна. Тя доказа още веднъж, че наистина е много класен състезател", допълни той.

"В Азребайджан условията са едни от най-добрите в света. Има политика за спорта. В България също е много добре, особено след като сега за Станка се отпускат средства да се готви индивидуално, но има все още какво да се желае", каза още треньорът на Златева.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация