Сър Алекс ще преподава в Харвард

21:17
Сър Алекс ще преподава в Харвард
Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е заел дългосрочна преподавателска позиция в престижния университет Харвард.

72-годишният специалист, който напусна "Олд Трафорд" след 26 паметни сезона, ще преподава в програмата, озаглавена "Бизнес със забавление, медии и спорт". Тя ще започне през май.

Сър Алекс вече попадна в октомврийския брой на "Харвард бизнес ревю" със свои мениджмънт съвети.

"Очарован съм от възможността и привилегията да допринеса в такъв престижен център. Времето, което вече съм прекарал в Харвард, ми действа много стимулиращо. Искам час по-скоро да започна да градя позитивни отношения със студентите и изобщо с общността", коментира новината самият Алекс Фъргюсън.

През 2012 година професор Анита Елбрес проведе серия от интервюта с шотландеца, от които бяха извлечени осем ключови менижмънт моменти, които съвпадат и в корпоративното управление, и във воденето на футболен клуб.

"Очакваме сър Алекс в кампуса на Харвард, за да сподели той с нас огромния си лидерски опит и да научи нашите студенти как да променят света", декларира Елбрес високите цели пред новия преподавател.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Rezors
05.04.2014 13:59

Ще преподава как се ядат дъвки,непрестанно 25 години.*lol*

coyb
05.04.2014 10:40

Сега ще стане Сър Доктор Хонорис кауза Алекс Фъргюсън

Jason_Scotland
05.04.2014 07:43

Съгласен съм с всички коментари до тук и ще си позвола добронамерена закачка*wink*
Интересно ше ми е да видя физиономиите на студентите, когато сърчу ги зашляпа с онзи хард гласгоуски акцент*joking**joking**joking* ... гарантирам, че местните там ше са като чужденци а чужденците я вдянат изречение я не*confused**confused**confused*
Инак сърчу заслужава напълно честта даже требе са му благодарни за отделеното време предвид възрастта му*wink*

petko9305
04.04.2014 23:22

Дори не осъзнаваме ние от младото поколение колко сме късметлии, че имахме удоволствието да се наслаждаваме на тази легенда. След няколко десетилетия по-младите поколения само ще си представят как е изглиждал преди време САФ и ще се начудят на футболисти като Меси и Роналдо и много други. Едва ли някои лесно ще настигне успехите на САФ в сферата на футбола.

svetoslav_0206
04.04.2014 23:14

Спор няма най-добрия мениджър в историята на футбола!