"Левски не трябва да получи лиценз"

09:37
"Левски не трябва да получи лиценз"
Левски е като всички останали в българския футбол и е подпиран от БФС заради многото си фенове, заяви  изпълнителният директор на Черноморец Бургас Пламен Киряков. Според шефа на бургазлии сините не трябва да получат лиценз за Европа, тъй като са изпуснали крайния срок за плащането на последните 130 хиляди лева по трансфера на Пламен Димов на "Герена".

"Трябва да се моля на Левски, за да си плати ли? Уведомили сме лицензионната комисия и чакаме парите, или пък Левски да не получи лиценз. Повече от една година не плаща, което го прави като всички останали в българския футбол, само претенциите му са големи. Ако не получим парите си в най-кратки срокове, ще се обърнем към УЕФА. По принцип те са закъснели с плащането и не трябва да получат лиценз за Европа. Може би нямат никакво намерение да играят в европейските турнири", категоричен бе Киряков, който не отхвърли и възможността бургазлии да търсят лихва върху дължимата им сума, ако от Левски продължават да се бавят.

"От поведението на Левски зависи дали ще търсим лихви върху дължимото. Ясно е, че дължат пари и не са платили. Какви планове имат само те си знаят. Има договори, които трябва да се спазват", заяви бургаският шеф и отрече, че ако сините не платят, ще върнат Пламен Димов на „Лазур".

"Ясно е, че БФС не е последователен в политиката си за лицензиране, когато някой клуб има задължения. Винаги има компромиси и реверанси към отборите с голяма фенска маса. Това не помага на никого, включително и на тези отбори. Не вярвам обаче да потулят и този случай", изрази надеждите си Киряков.

В понеделник финансовият директор на Левски Константин Баждеков обяви, че сините няма да имат проблем с взимането на лиценз за Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Teemo
04.04.2014 16:41

Нормално, все пак Шматков започна да копира от скоро. Като видя, че на Цска и подобни им се разминава, е решил и той да не плаща... Защо да е голяма новина след като това не е масова практика в Левски, както във вече споменатия от мен по-рано отбор. *smile*

manutd_forlife
04.04.2014 14:49

Ще си платят. Нито БФС нито Левски ще допуснат те да останат без лиценз. Обаче доста добре се вижда, че този отбор е всичко друго, но не и изряден. Имат доста проблеми, които се крият и медиите няма как да разберат по незнайни причини. Това, ако беше ЦСКА всяка медия щеше да гърми за този случаи.

miro211
04.04.2014 13:14

Ей Богу и тез ли искат пари *lol**lol**lol*

Jason_Scotland
04.04.2014 12:51

Добре де, ясно е че стана масова практика определени ръководства ... подчертавам на ръководства оти едва ли будните фенове са съгласни с такава политика на любимия им клуб ... защо бе аджеба не включвате в договорите предварителна клауза с наказателна лихва за всеки ден просрочие???
Аз не съм юрист и немам време да преоткривам топлата вода, но щом твърдят че има договор би трябвало и юрист да са ползвали ... толкова полемика по медиите за нещо елементарно*wonder**wonder**wonder*
Па язе неам нужда от юрист ... за да кажа чин-чин*beer**beer**beer*

plamen_ch
04.04.2014 12:34

За какво му е на Лефски лиценз? И без това няма да му трябва от шесто или седмо място в Европа няма да играят.....

rad011
04.04.2014 11:57

ХАХАХАХХА И вие като чорбата.Шарани,гледайте да не изпаднете и тогава говорете жалкари.Най-силните са и най-мразени.*party**party**party*

djd2
04.04.2014 11:49

Ако "Левски" сами не се откажат от Европа или УЕФА не натисне, едва ли БФС ще позволи отнемане на лиценз. Киряков повече вдига шум, отколкото върши работа. Случаите с Платини и Анисе бяха много по-сериозни от този, но не се стигна до някакви санкции за ЦСКА. Сега също не очаквам някакви сензации.

MaLkO_LuD94
04.04.2014 12:03

За какво да се отказват те петите не играят в Ервопа *wonder*

tinin
04.04.2014 11:30

Опаааа, какво стана сега??? Нали уж били най-изрядните? Нали все на ЦСКА се правили компромиси? Да видим сега ще им дадат ли лиценз за европа, не че им трябеа де*wink*

MaLkO_LuD94
04.04.2014 10:48

Те може и да имат намерение да играят но няма да играят *joking*

suchmo
04.04.2014 10:15

Е, ако беше ЦСКА всички медии щяха да бълват денонощно л@йна, ама нали е ДС отборчето пълно мълчание!