Гришо: Постоянството е изключително важно

15:52
Гришо: Постоянството е изключително важно
"Няма специална формула за успеха. Постоянството е важно. Да си в добра форма, да прекарваш известно време във фитнеса и да бъдеш активен. Извън турнирите, прекарвам всеки ден по 4-5 часа на корта", заяви Григор Димитров на пресконференция.

Гришо официално бе представен като лицето на Rexona за България. Димитров изигра атрактивен демонстративен мач с изгряващи звезди на българския тенис, а освен това говори и пред медиите.

"Упорита работа и много постоянство. Тенисът е спорт, в който трябва всеки ден да си на добро ниво. Физически трябва да си здрав и да даваш най-доброто от себе си. Важна е подготовката и да си активен. Всеки ден човек трябва да се събужда със специална мисъл, със специална цел. Това ми помага да правя нещата, които искам. Има и дни, в които не може да си готов на 100%, но трябва да се подготвяш. Тренирам 24 часа и почти не спя", пошегува се Гришо.

"Мачът ми с Новак в Мадрид през миналата година и този срещу Мъри преди няколко седмици са най-тежките в кариерата ми. Те са ми в главата и усещам, че там съм дал малко повече от себе си. Не е лесно да останеш в играта, особено ако играеш срещу тези тенисисти", каза още най-добрият роден тенисист, който коментира и ситуацията от преди дни, когато захвърли ракетата и помогна на момиче, което подава топките, след като тя можеше да припадне на корта.

"Беше странна ситуация. Във втория сет на мача бях поискал хавлия и имах чувството, че никой не ме чува. Видях очите на момичето и ми стана ясно, че не се чувства добре. Знам какво е усещането, когато се чувстваш така. Попитах я дали се чувства добре и тя ми каза, че й е лошо. Питах я дали иска да седне и да си почине, защото и аз исках... Просто я заведох, а след мача тя ми благодари", сподели Гришо Димитров.

"Не съм играл друг спорт. Винаги съм искал да играя тенис. В един момент осъзнах, че това е нещото, което искам да правя. Доволен съм от това решение", завърши българската тенис звезда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация