Рейнджърс отново има финансови проблеми

15:45
Рейнджърс отново има финансови проблеми
Шотландският футболен гранд Рейнджърс отново има финансови проблеми. Клубът от Глазгоу се опитва да се възстанови след фалита през 2012 година, но загубите за първите шест месеца от настоящия сезон възлизат на 3,5 милиона лири.

Рейнджърс, който има 54 титли на Шотландия, по-рано през месеца си осигури втора поредна промоция, след като преди две години трябваше да стартира от четвъртия ешалон заради обявения банкрут. Управата на клуба взе краткосрочен заем от 1,5 милиона лири, за да покрие разходите си до края на кампанията.

Рейнджърс, който записа 28 победи и 2 равенства в 30 мача и си гарантира първото място в Лига 1, през следващия сезон ще играе в шотландския Чемпиъншип с надеждата през лятото на 2015 година отново да се завърне в елита.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Jason_Scotland
27.03.2014 18:20

Проблемите на Рейнджърс са много по-сериозни от 2-3 млн. паунда.
Още по Нова година казаха, че парите ще се изчерпят напълно по средата на Февруари и таз сума е само за да завършат сезона а после ...???
Отборът смазва всички съперници в долните дивизии а на домакинските мачове пълни стадиона с 50 000 верни фенове, но ... голямо НО ... това си идва с цената *wink*
Играчите са селектирани така, че споко биха играли в средата на Висшата лига и с малко корекции догодина не би трябвало да имат проблеми с промоцията, въпреки че сега там ще са и Хартс ... също поради финансови неприятности*money*
Поддържайки таз селекция обаче и въпреки пълния стадион все пак приходите в долните дивизии са малки и отбора затъва финансово отново.
Лъч надежда идва от южноафрикански бизнесмен (бивш техен собственик), който ако се договори с борда е готов да поеме издръжката ама да видим.
Инак тез две годин разбиха всички рекорди за публика при гостуванията на отбора. Сещам се миналата годин за купата играха наблизо до мен (на 30 мили) с Форес Меканик, където средно на мач има по 300-400 човека оти они са аматьори ... в тоз мач се изсипаха само 7-8 000 рейнджъри*surprized**surprized**surprized* а вдруги мачове от долните дивизии при 700-1000 средно на мач се изсипваха по 20-30 000 рейнджъри, което за некво малко населено място си беше като нашествие на извънземни*scared**scared**scared*
Дано се справят с финансите*money*

BuTaMuH_C
27.03.2014 16:12

предпочитам Селтик пред Рейнджърс,но ако бях на мястото на собственика на ПСЖ или на Ман.Сити,а и друг финансово силен отбор,веднага щях да платя дълга,мижава сума за гигантите е....като че ли ще им стане нещо ако я дадат

dzhalev_71
27.03.2014 16:04

Несериозно е някои отбори да не си знаят парите, а други да се чудят как да си покрият задълженията. Смотаните шейхове убиха хубавата игра с кирливите си петродолари.

wba
27.03.2014 15:50

Срамота е най-славания шотландски тим да изпада в по-долни дивизии и да изпитва проблеми да си плати 2-3 млн.
Уж сега с млади играчи, сигурно и с далеч по-ниски заплати, стадионът е пълен и пак проблеми.