Привикаха двама играчи на Червенков в украинската армия

12:01
Привикаха двама играчи на Червенков в украинската армия
Двама от играчите на българския треньор Ангел Червенков в " Севастопол" бяха привикани в украинската армия. Това са защитникът Евгени Новак и нападателят Владимир Ковал.

Футболистите са призовани да изпълнят дълга към родината си, която обяви мобилизация след събитията в Крим. Полуостровът се отдели от Украйна с референдум, а след това стана част от Руската федерация.

"Обадиха ми се от вкъщи, че имам писмо от военните. Трябваше да се явя на 17 март", обяви Ковал. Новак също потвърди, че е бил призован.

Засега в нито един от двата кримски тима - "Севастопол" и " Таврия" (Симферопол), няма представа каква ще е тяхната съдба.

Много е вероятно клубовете да преминат в първенството на Русия. Интересното е, че и на "Таврия" треньор е българин - Николай Костов. Двамата ни специалисти се завърнаха на работа в украински клубове в началото на тази година. Червенков вече имаше един престой в "Севастопол". Костов пък е работил още в "Металург" (Донецк) и "Карпати" (Лвов).

В последния кръг на украинското първенство воденият от него "Таврия" падна само с 1:2 от гранда "Динамо". Мачът се игра в Киев заради напрегнатата обстановка в Симферопол.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация