Домусчиев: Догодина ще се опитаме да постигнем повече

23:46
Домусчиев: Догодина ще се опитаме да постигнем повече
"Днес стигнахме до ниво, в което класата си каза думата", каза собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев след загубата от Валенсия с 0:3 в София.

"Днес се опитах да бъда по-спокоен и да гледам трезво на нещата. Много ми помогна и разговорът ми през цялото време с Фабио Капело и нещата, които коментирахме. Днес стигнахме едно ниво, в което класата си каза думата. Валенсия е отбор, който с две положение прави три гола. С бюджет от 130 милиона евро, разполагат с играчи, които ние само можем да си мечтаем да имаме в нашето първенство. Не мога да кажа, че нашият отбор не игра, но трябваше повече късмет. Самите испанци ми казаха, че е било здрав мач и са впечатлени. Мисля, че постигнахме много като за първи път в евротурнирите. Трябва обаче да сме реалисти с нашия бюджет и възможности, но това не означава, че следващата година няма да се опитаме да постигнем повече. Момчетата са разочаровани, но в крайна сметка късмет, съдба, а и класа. Нашите играчи, които пропуснаха, ако вкарваха от всяка ситуация, нямаше да играят в Лудогорец", коментира собственикът на орлите.

"Боли ме за феноменалната публика, аз не обичам да разочаровам хората. Всички останаха много впечатлени. Много съм доволен, че накарахме хората от всички възрасти да идват на стадиона. На стадиона имаше 43 хиляди човека. Яд ме е, че Безяк не вкара дузпата и със сигурност няма да спя тази нощ", каза още Домусчиев.

Собственикът на разградчани коментира и бъдещите инвестиции в клуба, както и спечелените приходи от Лига Европа. "Близо седем милиона евро са ни приходите от Лига Европа. Ще ги изразходваме за строителство на стадиони и разширяване на тренировъчната ни база. При всички положения отбора като Валенсия, Лацио или ПСВ нямат само един собственик. Те имат подкрепа на широк кръг от спонсори, а не от един местен Кирил Домусчиев, който си вади от джоба едни 100 милиона евро. Ние ще увеличим финансирането на клуба, но ще разчитаме и на спонсори, фенове, продадени билети, телевизионни права, което се прави в големите клубове. Всяка подкрепа, която получаваме ще ни позволи по-високо ниво на футболисти. Опитваме се три години, откакто се във футбола да се държим по правилата и не смятам да го променяме като политика", завърши Домусчиев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rostislav.kovachev
14.03.2014 17:11

Отбора губи, човека е концентриран върху парата - спонсори, билети, тв права - кефи. Щом е алчен, не вярвам лятната селекция да осакати отбора, но да изчакаме.
Изтръпнах като видях групата на Левски в ШЛ, не ми се преживяват същите емоции догодина. Добре че Реал съсипа Шалке, че да знаем че не сме най-смотаните, но без концентрирани усилия в селекцията и щаба, какво да правим там? Без да играе защитен футбол, Лудогорец ако не намери начин да не се оголва срещу големи отбори, ще си пада геройски, което пак си е по-добре от жалко, но енакво неефективно.

toya.stava
14.03.2014 13:37

Лудогорец постигна много ! За толкова малко време този проект се превърна в много успешен и как точно ще спре да се занимава? Като печалбите са му страшно голями само от групавата фаза разбрах, че 5 милиона са вкарани в хазната им. Такаче Лудогорец е машина за пари още повече, че това че не ни проварвя със Валенсия не значи нищо това голям и знаменит отбор такаче е напълно нормално имат и по голям опит. Аз се надявам догодина в ШЛ да играем и наистина да довете в България големи отбори поне в групавата фаза и дори след нея едно 2 място и след това някой голям отбор да доиде ! Това трябва да са целите горе главата на момчетата вчера виках колкото се може !

LevskiSf92
14.03.2014 13:04

Домус с пари можеш да купиш слава,но не и любов.Вчера се обзалагам,че нямаше нито един фен на Лудогорец и ми беше много смешно като викаха българи юнаци на отбор в който играят-Мисиджан,Безяк,Марселиньо,Кишада,Мантула и така нататък.Айде напълнете ме с минуси *wink*

The_Djoker
14.03.2014 13:45

Каза фен на Левски с Бру,Мюлдер,Траоре,Рамос и тн

Duhcheto_messi
14.03.2014 13:11

То в великият Байерн Мюнхен почти няма немци та в Лудогорец искаш да са само българи ли?

Jason_Scotland
14.03.2014 07:37

Ееех Кире Кире ... па оти не вземА ЦСКА*erm* ... Успех на лудите желая*cup*

Deco_Sneijder
14.03.2014 01:41

Имам чувството че ако нещата не се получат догодина,Домусчиев ще ги остави *sad* Дано не е така

scouser_pool
14.03.2014 06:47

Пич , какво искаш да кажеш , Домусчиев не е глупав , много добре знае , че пое провинциален отбор без фенове и спонсори , на него целта очевидно му беше да направи от нищо нещо , което е много хубаво , няма никаква логика да ги изоставя , а и проекта се развива адски бързо , само ме е яд , че не инвестира в някой по-известен български отбор , радвам се за Лудогорец , но донякъде липсата на истински техни фенове и на ниския брой населеност в Разград (35 хиляди) изключително много ограничава развитието на клуба

madridista98
13.03.2014 23:56

Догодина в ШЛ и да доведете в България отбори като Барса, Байерн, Реал М ...