Пенев: Валенсия със сигурност е фаворит, но...

10:38
Пенев: Валенсия със сигурност е фаворит, но...
Националният селекционер Любослав Пенев очаквано бе най-търсеният събеседник от испанците преди сблъсъците между Лудогорец и Валенсия. Бившата звезда на „прилепите" даде няколко интервюта, като най-подробното бе пред вестник „Лас Провинсиас".

„Прекарах много време в Испания и най-вече във Валенсия. Направихме страхотни сезони и е нормално хората да си спомнят за тях. Винаги съм се чувствал обичан във Валенсия", призна националният селекционер. „Гледам колкото се може повече мачове от Примера дивисион. Нивото на Валенсия се подобри, но трябва да работят много повече ,за да имат шансове за класиране в Шампионската лига", откровен е Пенев.

Лудогорец израсна бързо и в момента е много солиден отбор. Неслучайно е шампион и пак води в класирането. Няма да се задълбочавам върху Лудогорец, но съм сигурен, че ни очакват страхотни мачове. Не ми харесва да говоря за предимство. Валенсия със сигурност влиза в мачовете като фаворит, но нека видим какво ще стане, когато съдията даде първия сигнал", каза Пенев.

„Сега задачата ми е да класирам България на европейско първенство. В миналите квалификации бяхме близо до излизане от групата, но само Италия успя. Българският футбол не е в най-добрия си период. Много сме далеч от добрите първенства и трябва да работим здраво", призна Любо. „Не е тайна, че искам да работя един ден в Испания, но има време да говорим за това. Засега се справям добре в професията, не се плаша от предизвикателствата. Винаги съм бил взискателен, такъв съм и като треньор. Обичам в отборите ми колективът да е над индивидуалностите, да играе дисциплинирано и да радва хората", завършва Любо Пенев.

От лагера на Валенсия съобщиха, че Любослав Пенев ще бъде специален гост на испанския отбор по време на визитата му в София. Идолът на испанския тим от началото на 90-те години на миналия век ще посети отбора в хотел „Хилтън" в центъра на столицата, а след това ще има и официален обяд с президента на Валенсия Амадео Салво, с когото ще се запознае лично. Испанците са запазили и място за него в официалната ложа на Националния стадион „Васил Левски".

Във Валенсия се надяват срещата между Пенев и играчите да е особено позитивна за настоящия стрелец на тима Пако Алкасер. Младият стрелец е бил едва на годинка и десет месеца, когато Любослав Пенев е напуснал Валенсия. Но Пако е израснал със спомена за големия нападател, който е помнен и след 20 години от всички играчи и фенове на „прилепите".


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

miro211
13.03.2014 17:33

Пoдкастрихме крилата на орлите сега предстои да повторим упражнението срещу прилепите *lol*