Зенит уволни Лучано Спалети

12:11
Зенит уволни Лучано Спалети
Старши треньорът на Зенит Санкт Петербург Лучано Спалети бе уволнен след 5 години начело на клуба, съобщават медиите в Русия.

Това стана след последния мач на тима у дома – равенство 0:0 срещу Том Томск, което остави Зенит на второ място във временното класиране, на 2 точки от лидера ЦСКА Москва.

Руският тим по всяка вероятност ще отпадне и от Шампионската лига, след като в първия мач от осминафиналите отборът допусна поражение от Борусия Дортмунд с 2:4.

Италианският наставник, който спечели две титли на Зенит, ще бъде заменен от бившия полузащитник на тима Сергей Семак.

Специалистът е само на 38 години, а в своята професионална футболна кариера освен за Зенит, където се и пенсионира, Семак е играл за отборите на ЦСКА Москва, Пари Сен Жермен, Рубин Казан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bacardy_breezer
11.03.2014 12:56

Спалети смешник ? хахаха ти или не си добре с главата или не се интересуваш много от футбол *smile*

SuperSizee
11.03.2014 13:36

И само да ти кажа, че след третия провал начело на Рома да ги направи шампиони завърши 6-ти и дори не класира отбора за Европа, а тогава имаше "шампионски" отбор. Този титан на титаните.

SuperSizee
11.03.2014 13:34

Ти нормален ли си бе, водил е само Рома и Зенит като сериозни клубове. Три години не можа да направи Рома шампион и това е добър треньор, айде не. Зенит да ги направиш шампиони при спада на московските грандове не е нещо грандиозно, явно ти не гледаш футбол. Защото един Симеоне и Клоп правят и развиват от нищо нещо, а тоя с един куп звезди пада от измислени отбори. Какво пък толкова е направил, че го изкарвате някакъв, като този е пълен шестак. Статистиката сама си говори няма к'во да ми обясняваш. [@link http://www.transfermarkt.co.uk/en/luciano-spalletti/leistung-saison/trainer_517.html]

SuperSizee
11.03.2014 12:50

Крайно време беше, такъв сериозен отбор да има за треньор такъв смешник.