Спортист Своге влезе в \"А\" група след драматичен бараж с Нафтекс

22:25
Спортист Своге влезе в \"А\" група след драматичен бараж с Нафтекс
Съставът на Спортист Своге е новият член на родната ни "А" група след драматичен бараж срещу тима на Нафтекс Бургас спечелен след изпълнение на дузпи.

В редовното време срещата завърши при резултат 2:2, а в двете продължения от по 15 минути двата тима не успяха да си отбележат гол и се стигна до дузпи, в които играчите на Нафтекс не издържаха на напрежението. За бургазлии първо пропусна Мартин Ковачев, а след това и Малин Орачев, което се оказа пагубно за тях. Всичките футболисти на Спортист Своге изпълниха точно дузпите и успяха да се разпишат.

Нафтекс подведе в баража след попадение на Малин Орачев. Той получи кълбото на границата на наказателното поле, финтира двама защитници и с ефектен прехвърлящ удар откри резултата.

През втората част футболистите на Спортист стигнаха до пълен обрат. Първо в 52-а минута Никола Иванов стреля от пряк свободен удар от около 25 метра, кълбото срещна напречната греда, но в следващия момент тя попадна в Иван Павлов, който на празна врата я довкара за 1:1. В 74-а минута Иван Антонов се оказа най-съобразителен в наказателното поле на бургазлии и изведе Спортист напред в резултата.

Отборът на Нафтекс все пак стигна до изравнителен гол в 82-а минута, когато Калоянов преодоля вратаря Стоянов след техничен удар.

При изпълнението на дузпи обаче щабът на Спортист бе този, който се радваше, защото за първи път в цялата си история получиха правото да играят в елитната ни "А" група.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

likata
18.06.2009 10:47

Този сайт е за футбол не за политика. Ако обичате не коментирайте неща,който не са подходящи за този сайт.Коментарите който правите са доста смешни *wink*

sebat
18.06.2009 10:36

абе тъпанари защо бъркате политиката с футбола щом толкова знаете за политиката на доган влезте някаде кадето се пише само за политика този сайт е за спорт,браво на своге пожелавам им късмет в А група *smile*

denso_90_vn
18.06.2009 09:02

drughi ---> твърдо те подкрепям човече, но докато мафията е във футбола и ДПС печели с автобуси от Турция не е добре и не искам такава българия. Дали Левски и Ботев и Карджата и другите герои знайни и незнайни са я искали такава калпава родина. *sad* Тъжно е и ние младите трябва да го променим като не позволим на Доган да влезе в парламента. И да се борим с мафията в любимите ни клубове.

denso_90_vn
18.06.2009 08:59

Спортист Своге би било едно малко симпатично отборче което влиза в А група , ако не бешв ДПС намесено в цялата тази работааа. Не че не биха честно в мача с Нафтекс. Може би почти чесно но чесно. Сега да погледнем към Своге и да видим кой издържа клуба? Ами мафията няма кой. Както и Миньор , Локо Мз а и Черно Море , макар във Варна да е по различно. Своге влиза и ако това е една нормална футболна страна евала ще е интересно да видим как ще играят с водачите и дали ще са отбор заслужаващ най високото ниво. Ние сме в България за която аз се надявам до 4 години да се оправи и мафията да остави футбола но засега не е така. И да продължа. Аз предвиждам Своге да се бори за оцеляване ако е чесно всичко. То обаче не е и ДПС дърпа конците а и не само те и някоя фирма от обрачите на г-н Доган. Това ще рече че ще се дават точки на Левски и другите грандова и каквото каже БФС ще се прави. Ще се прибират пари своге ще живурка в А група поне 3 сезона докато не стане не одобен на Бобчо Беладжията. Това е за жалост и всеки гледал финала и класата на Спортист ще каже че съм прав в 60%.

torres_228
18.06.2009 08:52

И според мен Своге си заслужаваха място в "А" група. Поздравления! Поздравления ,също така и за Нафтата ,че доказа ,че няма никакви договорки ... Играха мъжки, бориха се до край! Но конкретно в този мач, Своге се извисиха над тях и заслужено спечелиха... *smile*

MB_KrisS
18.06.2009 01:58

beroefen, то като го гледам drughi как пише май и сега вика "хасан". Колкото до Своге, поздравявам ги, бях за Нафтата, но явно има идея в Бургас да остане един отбор и това да е Черноморец. Иначе в Своге има добра база, но не вярвам да се задържат в А група. Предполагам, че ще са еднодневки от рода на Несебър например. Jurka5 между другото от къде я намери тая история на Нафтекс, като не съм сигурен дали имат и 50 години от както са създадени. Те са един от най-младите отбори в професионалния ни футбол.

beroefen
17.06.2009 23:58

drughi заради такива като тебе ще си останем с тия думи ама Левски ако беше казал кво да си хабя живота за българите като мога да се продам на турците и да си живея живота щеше да се казваш хасан и тоя сайт нямаше да се казва winner.bg а winner.tr затова се замисли малко и ако не ти дойде ума по добре не пиши такива глупости за тия дето се опитват да направят нещо и своге догодина ще изпаднат заместват бела *sick*

drughi
17.06.2009 23:35

към beroefen,вие дет го казвате това,само с тезси думи и ще си останете:''СТИГА ФУТБОЛНО ИЛИ ПАРТИЙНО ДЕЛЕНИЕ ВРЕМЕ Е ЗА НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ''
Иначе -80 гола за Своге в АПФГ!

Jurka5
17.06.2009 23:33

Лесно!!Не успяха да влезнат в "А" група.Загриха им ДЮШ.Май и парите не са им много.Иначе много жалко за тях.Нефтохимик е много стойностен и история отбор.

Futbulfen
17.06.2009 22:48

Спортист тотално надигра Нафтекс след 15тата мин. и им пожелавам успех в елита.Мисля,че играят добър футбол и могат (а и си заслужиха) да се пробват в така нар. ни елит *wink* Браво на СВОГЕ..колкото до Нафтекс аз лично много съжалявам,защото ставаме свидетели на затриването,мъчителното разпадане и крушение на един отбор с много традиции в футбола ни ..Нефтохимик Бургас .. малко хора ще забравят този отбор!

beroefen
17.06.2009 22:36

КУР ЗА СВОГЕ УМРЕТЕ СЕЛЯНИ А ЗА НАФТЕКС МН ЛОШО ЧЕ ОТБОРА ИМ СЕ РАЗПАДА!!! СТИГА ФУТБОЛНО ИЛИ ПАРТИЙНО ДЕЛЕНИЕ ВРЕМЕ Е ЗА НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ!!!! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

tobito
17.06.2009 22:27

Браво на шоколадите .......... ще видим накрая кой ще плаче ....