Оставиха седем фена на Локо Пд и Ботев в ареста

18:22
Оставиха седем фена на Локо Пд и Ботев в ареста
Пловдивският районен съд взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на седем футболни фенове на Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив.
Това са Наско Асенов, 24 г., Йосиф Асенов, 30 г., Георги Борисов, 33 г., Митко Николов, 39 г., Иван Рангелов, 43 г., Владо Асенов, 25 г. и Емил Тодоров, 42 г.

Срещу седмината са повдигнати обвинения за това, на 13.06.2009 г. в град Пловдив след футболния мач Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото и деянието е извършено с особена дързост, като за Наско Асенов, Йосиф Асенов, Георги Борисов и Митко Николов представлява опасен рецидив – престъпление по чл.325, ал.4 и ал.2, НК. Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение.

Седмината са обвинени в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършили деянията. Преценено беше, че е налице реална опасност да се укрият и да извършат друго престъпление. Взета беше предвид и високата обществена опасност на деянието и факта, че всички те са осъждани, като за четирима от тях деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Определението подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Пловдивския окръжен съд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

petkoO_92
18.06.2009 00:43

ПОПРАВЕТЕ СИ СТАТИЯТА !!!!!!!!!!!!!!
Това са циганите били фенове на Ботев с метални прътове и тем подобни... *stop*

canko80
17.06.2009 18:43

това не са фенове на локо нападнали тези на ботев,а са цигани от близката махала нападнали Българи. *evil*

Wencislaw
17.06.2009 18:31

Оффф...на по 40 години мъже в ареста и то за к'во.....Имам чувството,че феновете на Българските отбори гледат филма Green Street Hooligans и се надъхват да се бият и отиват на мач,не за да се насладят на играта,а за да се млатят като животни.... *sick*