Пенев: Контролата с Беларус е полезна, очаквам да стане здрав и мъжки мач

20:32
Пенев: Контролата с Беларус е полезна, очаквам да стане здрав и мъжки мач
Селекционерът на България Любослав Пенев заяви, че предстоящата контрола с Беларус ще е много полезна за развитието на лъвовете.

Специалистът изрази надежда утре да стане здрав мач, който да зарадва феновете.

"Започваме годината с отлична нагласа за първия мач от този цикъл. Ще направим още 2 или 3 контроли. Тези два – три дни минаха добре, очаквам утре една добра игра и да изпълним това, което си поставихме като задача", сподели Пенев.

"Мачът с Беларус е важен, защото ще играем малко контроли и всяка от тях е важна. Противникът няма сходен стил на игра с някой от предстоящите ни съперници. По-скоро това е една полезна контрола, нямаше много свободни съперници. Отборът на Беларус обаче е сериозен и очаквам добър, здрав и мъжки мач. Теренът е в прекрасно състояние. Тези мачове са, за да видим кой как изпълнява това, което му се зададе", допълни селекционерът на България.

Пенев говори и за предстоящите европейски квалификации.

"Ще опитаме да подобрим представянето си от предишните квалификации. Това ще е промяната в отбора. Тя трябва да настъпи на местата, където не бях доволен. Не ми харесаха лесните картони, които си изкарваме и това, че у нас толерираме някои отбори и футболисти, а това не се случва в Европа. Бяхме ощетени в квалификациите, но трябва да се вгледаме в собствените си грешки. Всеки футболист трябва да е наясно, че не сме световна сила, за да очакваме помощ от съдиите. Повечето картони са на играчи, които играят в България и за това обръщам внимание на това", коментира Пенев.

"Обещавам че ще продължим да работим по същия начин и по-добре, ако се налага. Никой не знае какво ще се случи след две години, за да даваме други обещания. Искаме да се класираме, поставили сме си високи цели. Искаме да сме сред първите два отбора или да се класираме като най-добър трети, но това минава през сериозна подготовка. Групата ни не е лесна. Никой да не мисли, че сме в лесна група. Трябва да подходим по-спокойно, по-скромно и с повече работа. Това апелирам и към футболистите", каза още Любослав Пенев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация