Нов договор за треньора на Литекс

10:08
Нов договор за треньора на Литекс
Договорът на старши-треньора на Литекс Златомир Загорчич изтича през лятото. Сръбският специалист дойде в Ловеч през юни миналата година и подписа за 12 месеца. Интересното е, че тогава от ръководството на „оранжевите“ така и не обявиха срока на неговото споразумение.

На този етап все още не са водени разговори между Загорчич и благодетеля на Литекс Гриша Ганчев за нов контракт. Финансовият благодетел на ловчанлии ще задържи Загорчич за още един сезон, при положение че оранжевите се класират за евротурнирите, съобщава "Тема Спорт".

А целта вече изглежда на 90 % изпълнена. Нещо повече, Литекс води дори битка за титлата с Лудогорец. И то ожесточена. Ако тимът стане шампион, в новия договор на Загорчич ще има заложено и сериозно увеличение на възнаграждението му.

През последните два сезона Литекс пропусна евротурнирите и сега клубът е амбициран да се върне на европейската сцена. За това целта минимум е Лига Европа, а тази максимум - титлата.

"Да, договорът ми е до лятото, но сега не мисля за това. Важното е да изпълним задачите - да играем добре и да се класираме за Лига Европа. После ще видим", коментира Златомир Загорчич, деликатно пропускайки да коментира шансовете за титлата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация