Отзиви след Лудогорец - Лацио

22:54
Отзиви след Лудогорец - Лацио
Представяме на Вашето внимание горещи отзиви след историческото класиране на Лудогорец за осминафиналите на Лига Европа:

Стойчо Стоев (наставник на Лудогорец): "В такива мачове се умира. Доста инфарктен мач. Луд, луд мач. Футболистите са герои. Да обърнеш резултата от 0:2, от 2:3 срещу италиански отбор... Какво да кажа?! Това показва, че играчите ни имат характер и качества. Сега ще започнем да мислим за следващия противник, но първо ще се нарадваме на успеха. Едно голямо благодаря на хората, които ни подкрепяха. Ние сме провинциален отбор, но първо сме българи, а след това лудогорци. През първото полувреме имахме доста грешки. Много често се играеше назад с вратаря. Просто твърде рано падна гола на Лацио. През второто полувреме играхме по-добре, но пак ни вкараха ранен гол. Това ме притесни, че играчите могат да се обезверят. Хубавото е, че се върнахме в мача с гола на Безяк. После изравнихме, а като пак ни поведоха ми се стори, че минутите до края са прекалено малко. А като пак изравнихме, тези три минути ми се сториха няколко часа. Мисля, че много неща научихме. Научихме, че можем да се противопоставим на отбори с по-класни футболисти и по-голям бюджет. Това, което ми хареса е, че играчите ми не загубиха увереност, а показа характер. Това е пътят за развитие. Не искам да коментирам българските фенове на Лацио. Лошо е. През първите 15 минути обикалях в съблекалнята и не знаех какво да кажа. Това беше един сладък момент на изживяване. Лошото е, че в следващия мач няма да мога да разчитам на Моци и Златински. Дяков се връща и това е добре. Дяков ни е капитана и умее да успокоява играта и футболистите. Аз съм доволен и от Златински и Ешпиньо. Ние можеше днес и да отпаднем и аз нямаше да съм недоволен от футболистите. Аз щях да съм горд от тяхната игра. Сега се чувствам два пъти по-горд. Публиката е много важна за нас. При 2:0 публиката не спря да ни подкрепя. Това е много важно за всеки един футболист".

Едуардо Рея (наставник на Лацио): "Да дойдеш тук, да вкараш три гола и да си тръгнеш с наведена глава, не е приятно. Заслужавахме нещо повече. Започнахме мача много добре. Вкарахме ранен гол. След това играхме на ниво и поведохме с 2:0. Не мисля, че след този аванс сме се отпуснали. Може би спряхме да правим опасни контраатаки, но бяхме концентрирани. Дори след като ни изравниха, бързо стигнахме до 3:2 в наша полза. Не мисля, че при 2:0 футболистите вече са си помислили, че сме се класирали. Допуснахме две грешки и ни вкараха два пъти. При третия гол се получи дълга топка, несигурно действие в защита, вместо да изчистим, позволихме на футболиста от българския отбор да играе с топката и да вкара. Не искам да обвинявам никого, но мисля, че съдиите подминаха някои нарушения срещу нас. Не знам поради каква причина. Разочароващо е, че си отиваме от този турнир след такъв мач".

Кирил Домусчиев (собственик на Лудогорец): "В безтегловност съм. Трябва да се зареждам емоционално. Трябва да видя с какво да се заредя, за да издържа емоционално следващите дни. При 0:2 бях оптимист, че можем да изравним, но при 3:2 вече си мислих, че късметът няма да е с нас тази вечер. Искам да благодаря на всичките хиляди хора, които дойдоха тук. На всички, които се редиха по опашките и дойдоха да ни подкрепят. Благодаря и на хилядите пред телевизорите, които също са ни подкрепяли. Да, звъняха ми откъде ли не. За мен най-тежките моменти бяха през деня, когато мислих какво ще стане, ако разочароваме тези хора. Ако бяхме играли пред 4 000 и загубим от Лацио, нормално, това е Лацио. Но когато видиш 30 хиляди души е друго. Радостен съм, че не разочаровахме хората. Явно сме на прав път. За това дойдохме в Разград. Много се надявам да има и други клубове, които да се представят така, както Литекс, Лудогорец и Ботев. Искам да имаме силен провинциален футбол. Валенсия е сериозен отбор, може би по-добър от Лацио. Но Стойчо Стоев го каза - никой не може да ни забрани мечтите. Защо да не играем и финал в турнира? Цената на Безяк вече не е 5 милиона евро, а 10 млн. Ако до лятото продължи да бележи по този начин може и повече да стане. Това беше мечтата на тези момчета, да играят сериозни мачове. За това са се борили. Премиите няма да са сериозни. Това все пак е само 1/16-финали. В следващите мачове се очаква да има по-сериозни премии. Аз съм националист по душа. Гледал съм преди мачовете на Левски и на ЦСКА и съм им се радвал на успехите им. Брат ми е Левски, а аз подкрепях ЦСКА. Не искам да коментирам българските фенове на Лацио. Важното е, че българите показаха, че са единни, задружни. Ние сме от малкото клубове, които правят сериозна благотворителност. В момента мислим да направим наша фондация и приходите от нея да отиват за благотворителност. Първенството ни е много трудно, дано да станем шампиони. Ние още сме в играта, ще се борим. Купата от Лига Европа липсва във витрината ни. Искам да ви кажа, че всеки, който има някаква мечта, с желание може да я постигне. При мен беше така".

Борислав Михайлов (президент на БФС): "Отборът на Лудогорец има силен характер, което е много важно. Този успех е изключително важен за българския футбол“, сподели Боби Михайлов. От мача с Ейре не е имало толкова много публика на стадиона. Браво на Лудогорец. Българският футбол е жив, това се вижда. Надявам се това да продължи и на национално ниво".

Владислав Стоянов (вратар на Лудогорец): 
"Бих искал хората да продължат да ни подкрепят по този начин и да отправя апел към разни фенчета, на Левски ли са не знам, но по-добре да си стоят вкъщи и да не идват на стадиона. Наистина апетитът идва с яденето. Явно бяхме мотивирани да продължим добрата си серия в Европа. Мачът започна лошо за нас с този ранен. За щастие след 0:2 започнахме да показваме онова, което се искаше от нас и не се получаваше. Успяхме да се върнем в мача и заслужено отстранихме Лацио. При първия гол аз сгреших, не успях да избия топката. При втория, топката мина през краката ми. Хубавото е, че съотборниците ми ме покриха в този мач. Като цяло нямах ден. Най-важното е, че продължаваме напред. Невероятен успех както за нас, така и за целия български футбол. Това е колективен спорт, затова сме едно цяло. Наистина за първи път се радвам, след като съм допуснал три гола", заяви Владо Стоянов. Дойдоха доста хора да ни подкрепят и това ни радва. Когато един отбор играе атакуващ футбол и не се затваря в глуха защита е нормално хората да се радват. Бих искал хората да продължат да ни подкрепят по този начин. Гледаме напред към следващия мач. Знаем кои са Валенсия и ще се надявам и тогава така да ни подкрепят хората".

Роман Безяк (нападател на Лудогорец): Опитахме да се върнем в мача колкото се може по-бързо, за да не изпаднем в по-голяма дупка. Първият гол на Лацио дойде като студен душ за нас. За щастие обаче имахме късмет и всичко се разви в наша полза. Ще видим докъде можем да стигнем в турнира. Трудно е да се каже".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

citizen
01.03.2014 01:13

Тъпи говеда,срам и позор за България

tihomir.sarandov
28.02.2014 20:13

Агитките на Левски трябва да не ходят на международни мачове с Българско участие-срам,да си гледат само загубите на жалкия си "отбор".

iskrenstefanov
28.02.2014 17:00

Не мога да разбера защо в този сайт хората, които пишат статии никога не сиправят труда да пишат, кога са следващите мачове на даден отбор или както в случая на Грогор Димитров? Толкова ли е трудно да пишете датата и часа на едно събитие от което много любители на спорта се интересуват.

ynwa_fan
28.02.2014 15:06

Само от гроба няма изход и вчера се видя, че след 2:0 колко бързо се обръщат нещата в друга полза и как за 3-4 минути пак може да изоставаш и след това пак да си на печалившата страна. За мача на Левски - Ливърпул не знам за тази случка, но и е разбираемо това са двата отбора които най-много си съперничат пък и тогава като, че ли не сме се излагали толкова много, но сега при положение, че и в групите на ЛЕ трудно влизаме е смешно някой фенове на български отбори да викат за чуждия. Трябва да подкрепим Лудогорец в тези мачове защото малко или много те в момента дърпат българския футбол на горе, а тези Левски и ЦСКА го дърпан назад. Затова трябва да се радваме на такива мачове, а това че и следващият мач ще има фенове на български отбори в чуждата агитка няма да ме изненада разни хора разни идеали, така че не им обръщайте внимание. Хайде успех и дано да отстраним тез Валенсия напред Лудогорец!!! *smile*

futbolista123
28.02.2014 14:19

поне лудогорец ни накара да сме единни да се подкрепяме и да разберем че и от най трудните моменти има излизане

wba
28.02.2014 11:19

Просто картинката с феновете на Левски беше олицетворение на ситуацията в България. Точно както казана с българите в Ада, където нямало дявол да ги пази, защото ако някой реши да излиза, то другите го хващат и го дърпат... Смешна страна сме. Няма никога да се оправим

madridista98
28.02.2014 12:17

Не аз съм БЪЛГАРИН и подкрепям българското, но просто искам да ви припомня и този момент.

miro211
28.02.2014 11:47

Ей човек ти да не покдрепяш тези измекярчета? Каквито са псевдо фенчетата на Левски такива са и същите на ЦСКА. Нямам никакви спомени от миналият век.

madridista98
28.02.2014 11:28

Абе незнам каква страна сме, но феновете на ЦДНА след мача Левски Ливърпул, не само подкрепяха мърсисядци, а и след мача направиха заря, за да им честитят победата .

jamaka
28.02.2014 09:35

Аз съм Левскар,но искрено се радвах за победата на Лудогорец.Тези псево фенове не са от никой,те са против всички.Навсякъде може да се видят,те са самотни ,злобни и нещастни.Бог да им е на помощ.

radunchu
28.02.2014 16:13

Точно така, и аз съм Левскар, но съм горд и се радвам за Лудогорец.... това което те правят е успех за цяла България..... Дано и за напред да ни радват с успехите си !*beer*

bitoiv
28.02.2014 00:06

Да за сега всичко е превъзходно!!!! Тези хора заслужават поклон!!! Но какво видях аз от този мач? Не е в реда на нещата винаги да се намира един българин, който да движи отбора назад. Кога ще се научат нашите момчета, че футбола не е театър, и защо трябва да мислим по балкански???? Защо чужденците в отбора на Лудогорец си вършат съвестно работата и защо винаги нашите се опитват да търсят под вол теле??? Имаме огромен проблем с дисциплината??? Имам в предвид следното - втория гол на Лацио стана след контра, при която ние можеше да действаме пет пъти по адекватно, вместо да падаме за фал. Извинявайте, но тук има какво да се поработи с нашите момчета. ОК знам, че ще има други мнения, но за мен нашите момчета в отбора на Лудогорец, трябва да се стегнат и да си дадат сметка, че дърпат отбора назад. Успех за напред и дано още се радваме на Лудогорец!!!!!

Deco_Sneijder
27.02.2014 23:34

Прав е Владислав Стоянов:"Тук искам да отправя един апел към разни фенчета - не идвайте на стадиона, стойте си вкъщи!". Такъв срам никъде няма,простотия българска да не може да се начуди човек,цяла България прогледна,само те не

Deco_Sneijder
27.02.2014 23:26

Лудогорец направи предостатъчно,вече каквото и да сторят просто нз няма какво да кажа.Това което направиха е велико!