Еврофутбол с награда от Българския форум на бизнес лидерите

13:14
Еврофутбол с награда от Българския форум на бизнес лидерите
Българският букмейкър Еврофутбол получи награда за кампанията си "Готови за успех" по време на 11-те годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите. Официалната церемония се състоя на 25.02.2014 г. в хотел София Балкан, а това е вторият подобен приз, който компанията заслужава за своето социално поведение в категорията "Инвеститор в знанието". Грамотата за трето място бе получена от ръководителя на "Връзки с обществеността" в Еврофутбол - Елица Иванова.


"Изключително съм щастлива от признанието, искам да изкажа специална благодарност на фондация "Помощ за благотворителността в България", които инициираха програмата. Много наши стипендианти постигат успехи, благодарение на помощта, която получават – част от тях вече са в едни от най-големите световни университети, имаме студенти в Колумбийския университет, в Музикалния колеж в Лондон и по целия свят. Хубавото е, че всички те споделят желанието си след това да се върнат в България и също да помагат с каквото могат на младежи в затруднено положение – това гарантира едно по-добро и светло бъдеще за нашата страна!" сподели развълнувана Елица Иванова.


Кампанията "Готови за успех" се провежда от 2007 г. като част от мащабния социален проект на Еврофутбол - "Печелиш и помагаш" и се осъществява с партньорството на Фондация "Помощ за благотворителността в България". Чрез програмата се финансират младежи в неравностойно положение - сираци и/или полусираци, които имат нужда от средства, за да продължат своето средно или висше образование. Единственото условие за участие е те да имат отличен успех, което прави инициативата не просто донорска, а и "инвеститорска" – тя предполага усилието на самите ученици и студенти да "инвестират в себе си".


Еврофутбол е основен дарител на програмата през всичките години от съществуването й, като общата сума, преведена за каузата от букмейкърската къща възлиза на над 100 хиляди лева.
За учебната 2013/2014 г. те са в размер на 13 хиляди лева, разпределени между седем младежи, като в тях влиза и специалната стипендия на името на Лука Бекяров, колега и програмист, за студент от Техническия университет в София.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация