Отново е време за Шампионска лига: Тежки изпитания за Ман Юнайтед и Борусия (Д)

11:00
Отново е време за Шампионска лига: Тежки изпитания за Ман Юнайтед и Борусия (Д)
Нови два крайно любопитни сблъсъка с марка "Шампионска лига" чукат на вратата ни.

В Санкт Петербург от 19:00 часа наше време един срещу друг ще се изправят отборите на Зенит и Борусия Дортмунд, а по-късно, по обичайното време, Олимпиакос ще домакинства на Манчестър Юнайтед.




Зенит и Борусия Дортмунд трябваше да изминат пътища с много препятствия, за да придобият право на участие на 1/8-финалите на най-комерсиалния европейски клубен турнир. Руският гранд написа история в груповата фаза на надпреварата, след като се превърна в първият отбор, достигнал до елиминациите с актив от едва 6 точки. Отборите на Порто и Аустрия Виена завършиха група "G" непосредствено зад небесносините от "Петровски", а на първо място финишира Атлетико Мадрид с цели 10 точки преднина. В крайна сметка три равенства и една победа бяха достатъчни на Зенит за класиране в следващия етап.

Миналогодишният финалист в турнира - Борусия Дортмунд, също трябваше да изживее няколко драматични моменти преди сложните математически изчисления да му отредят лидерска позиция в група "F". Възпитаниците на Юрген Клоп събраха 12 точки след 4 победи и 2 загуби, но от решаващо значение се оказа представянето им в директните сблъсъци с Арсенал и Наполи, които накрая имаха същия актив.

Борусия Дортмунд е сочен за фаворит в този сблъсък, поради простата причина, че на футболистите на Зенит им липсва игрова практика, въпреки че те поддържаха форма с приятелски мачове. Кадровите проблеми за наставника на руския тим Лучано Спалети са свързани с контузиите на Кристиян Ансалди, Роман Широков и Дани Гомес. Колегата му Юрген Клоп също няма да може да разчита на някои от основните си футболисти. Якуб Блашчиковски, Невен Суботич, Илкай Гюндоган, Свен Бендер и Ерик Дурм са в лазарета и поради това пропускат гостуването в Санкт Петербург.

Вероятни състави:

Зенит - Лодигин, Кришито, Смолников, Ломберц, Хубочан, Витцел, Шатов, Файзулин, Кержаков, Аршавин, Хълк

Борусия Дортмунд - Вайденфелер, Пишчек, Фридрих, Шмелцер, Папастатопулос, Мхитарян, Гроскройц, Ройс, Шахин, Кел, Левандовски

Съдия: Уилям Колъм (Шотландия)



Истински ад очаква английския шампион Манчестър Юнайтед на гръцка земя. През този сезон Олимпиакос играе роля на екзекутор в южната ни съседка и с помощта на огнената си публика е готов да вгорчи още повече живота на червените дяволи. Червено-белите прескочиха груповата фаза на Шампионската лига, завършвайки на второ място в група "С", където съперници им бяха Пари Сен Жермен, Бенфика и Андерлехт.

Неоспорим факт е, че колкото и разочароващо да е представянето на футболистите на Дейвид Мойс в Премиършип, формата им в този турнир е на коренно различно ниво. Те спечелиха убедително група "А" с 14 точки, на 4 пред втория Байер Леверкузен и на 6 от третия Шахтьор Донецк. Разбира се, и атмосферата на Шампионската лига е причина да очакваме звярът да се събуди отново. При всички случаи обаче на Ман Юнайтед въобще няма да му е лесно в Пирея.

В редиците на Олимпиакос силно впечатление прави отсъствието на вече бившия топреализатор на тима Константинос Митроглу, който бе продаден на Фулъм през зимния трансферен прозорец. Освен това, довечера старши треньорът на червено-белите няма да може да разчита на контузените Хавиер Савиола, Мигел Торес, Димитриос Сиовас и Марко Сцепович. Дейвид Мойс пък е принуден да се лиши от услугите на Джонатан Евънс, Луиш Нани и Фил Джоунс.

Вероятни състави:

Олимпиакос - Хименес, Марчано, Холебас, Манолас, Ндинга, Перес, Маниатис, Салино, Домингес, Кембъл, Олайтан

Манчестър Юнайтед
- Де Хеа, Видич, Евра, Рафаел, Фърдинанд, Янузай, Валенсия, Фелайни, Карик, Ван Пери, Рууни

Съдия:
Джанлука Рочи (Италия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

petko9305
25.02.2014 21:58

Извинявам се за това, че написах доста глупости. Нещо доста нетипично за мен!
Искам да си върна думите назад тоест Ман. Юнайтед ще загубят и това го разбрах след като видях, че в състава са Клевърли горделивия и Иънг безмозъчния, първте 10 мин. от мача потвърждават лошата игра на Юнайтед*sad*

petko9305
25.02.2014 20:50

Хора! колко минуса получавам толкова голове ще вкарат Ман. Юнайтед на Олимпиакос [@link http://store.picbg.net/pubpic/49/4F/5f2e71fa6c39494f.png]

AC_Milan_92_45
25.02.2014 21:23

май не си фен на минусите, пхааа И като си постнал тоз линк с тая простотия кво бе, да не си много голям бе. Божеее я трай и си гледай мача

madridistaaaaaa
25.02.2014 17:40

Големи късметлии са Юнайтед,не стига,че се паднаха с възможно най-слабият отбор,ами и Гърците са наказани заради расистко поведение и няма да може да напълнят стадиона,мача е х2,но до там ще са Юнайтед,на 1/4 финал ще ядът токаното срещу който и да е отбор.

petko9305
25.02.2014 18:08

Дано Ман.Юнайтед ви затворят устата *erm*

Plamenov87
25.02.2014 16:51

Само не разбирам защо всички дават прогноза 1 за Олимпиакос слепи ли сте,болни,недоволни?
А колко ли от вас са го играли 1?
Никой защото само злобеете не мислите!Злобата заслепява момци играите си го 2ка!
*devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil**devil*

petko9305
25.02.2014 16:50

Да! САФ е бил много умен и хитър и наистина като, че ли влияеше на съдиите, но феновете прекаляват вече с това съдийство.
Знаеш ли? съдиите помагат на по-силния съперник в един мач, но не защото така иска съдията, а просто те са принудени да свирят в полза на по-силния съперник. Чудесни примери Барса срещу Ман.Сити или Реал М. срещу Ман.Юнайтед. Въобще това е като закон в футбола.
Прав си за феновете, които викат на Сити и Челси "изкуствени отборчета" но това е нормално защото простите фенове виждат това което искат.
Да се подиграваш на отбори като Арсенал и Ливъпул е наистина мега грандиозна грешка, защото кои знае, може би, след време ролите да разменят тоест Пул и Ареснал да пемелят отличие след отли
ие, а Ман.Юнайтед, да не спечели нито едно отличите поне 10г. но вероятността такова нещо да стане е твърде малка защото, ЗНАЕТЕ ЛИ? Ман.Юнайтед, винаги се е славен с своите постоянни мениджъри, а такова нещо в Ливърпул и Арсенал никога не е имало с малки изключения за Венгер начело на Арсенал и именно заради тази си традиция Ман.Юнайтед в момента е сред топ отборите в света и от сред топ най-мразените отбори в света и това е напълно нормално.

"Слабите винаги завиждат на силните и хитрите"

wesselin1994
25.02.2014 17:07

Не съм съгласен, че Манчестър Юнайтед винаги се е славил с постоянните мениджъри. Ние също сме имали мениджъри, които са водели отбора 9-10-15 години. Просто трябва да се радвате, че гения Сър Алекс беше толкова време начело на отбора. Само той е причината да сте това, което сте.

petko9305
25.02.2014 16:17

До коментар [@comment 1579981] от [@user AC_Milan_92_45]:

Да, попитам нещо. С тези си коментари изобщо КВО целиш?
Прочетох някъде, че манафите не уважаваме Ливърпул [@link http://store.picbg.net/pubpic/49/4F/5f2e71fa6c39494f.png] тогава ЗАЩО ти критикуваш Ман.Юнайтед и специално САФ? какво имаш под предвид под "съдиите" нима сега не свирят в полза на Сити, Челси, Ливърпул и т.н. то и сега се свири в полза на Ман.Юнайтед, ама кои гледа това в момента освен факта, че сме на 7 позиция.
Ще ти кажа едно нещо: Англия преди беше Ливърпул, сега е времето на Ман.Юнайтед и независимо дали ти харесва, то, това е факт.
Преди отбори като Челси, Арсенал, Тотнъм и дори Ман.Юнайтед са били като нещо мини версия на Ливъпул, а сега същите отбори с разликата Ман.Юнайтед на мястото на Ливъппул, но знаеш ли коя е най-голямата разлика в момента? това, че Ман.Юнайтед просто размазаха Ливърпул през последните 20 години.

AC_Milan_92_45
25.02.2014 16:47

ти Италия я остави, там се съзтезават кой повече ще го бутат, там не е за коментиране *lol*

levskishampion
25.02.2014 16:39

Айде само внимавай с съдиите моля те да не ти напомням милан 2007 колко пъти ги бутаха да не ти припомня дербито с бианконерите с онази смешна дузпа която получихте а дори нямаше ръка Съра беше велик и няма общо с съдиите тука това че знаеше кога да направи смяна как да подреди отбора а този симулант суарез колко пъти падна за дузпа и му дадоха с арсенал първата дузпа я нямаше втората си беше чиста така че няма какво да спорим

AC_Milan_92_45
25.02.2014 16:34

Не съм казал всички фенове на Юнд, но има голяма част от тях които ги подиграват, като например оня другия с който до сега спорих. Съра е уникален, само той е ричината да имате тези трофей. Ето сега състава е същия, състав шампион, Съра го няма, къде сте? Съдиите - след толкова помагане на вас, ми редно малко и на другите да помогнат малко за ранообразие. Една огромна част от феновете на Юнд се подиграват на всички, на Ливърпул и Арсенал че трофеи не са вземали одавна, на Сити и Челси, че са изкуствено създадени отбори и чакат ние да ги уважаваме, е като плюете по нашите отбори, друго освен плюене по вашите недей чакайте

lilikoli
25.02.2014 16:12

защо толкова подценявате MU...0-2 и двата

AC_Milan_92_45
25.02.2014 16:10

До коментар [@comment 1579985] от [@user m_united]:

Тва е да си прост манаф, на мен казва да не плуя, докато той плюе, манаф логик

AC_Milan_92_45
25.02.2014 16:09

До коментар [@comment 1579985] от [@user m_united]:

Еми тогава не ми казвай да не ви плюя бе

levskishampion
25.02.2014 15:43

Смятам че ще сме сериозни в мача дори Олимпиакос да не е такъв колос не трябва да ги отписваме колкото до другия мач Зенит може да се опита на 1ДНБ може и на чиста 2-ка в Русия се играе трудно все пак всеки има глава и акъл и си решава как да ги играе колкото помня за Зенит е добър коефицента

PraschoChorbata
25.02.2014 15:16

Олимпиакос са без фенове(демек, почти няма файда, че са домакини), нападателите им са контузени или наказани, не ги виждам в атака, тук, ако не стане 2(почти съм сигурен и за 2ХК) не знам...

one1win
25.02.2014 15:07

Зенит - Дортмунд Х
Олимпиакос - Ман.Юн. 1

m_united
25.02.2014 14:25

Жалките фенчета на лузърпул искат загуба на Юнайтед.Тези жалки комплексирани човечета,които бяха 23 год робство на Юнайтед и бяха принудени да търпят загуба след загуба сега се помислиха за мн големи.Накрая на сезона само да не излезе ,че техния е бил по-лош.
Мачът е твърда 2-ка

martyyyLFC
26.02.2014 08:43

Видяхме я твърдата двойка. И аз не прогпозирах 1х , защото съм фен ни Ливърпул и искам да загубят МЮ , а просто защото фактите говорят друго , а тоест , ча Олимпиакос са истинско страшилище в Гърция , докато МЮ е на приливи и отливи и се забелязва , ча сбещу малко по силен съперник се затруднява. *beer*

petko9305
25.02.2014 15:57

над кои ? [@link http://s289.photobucket.com/user/racemaxx24/media/1304871293601.png.html]

m_united
25.02.2014 15:46

то няма такава мишка като тебе тук,на всяка манджа мерудия.Не спря да пишеш глупости за Юнайтед-жалук интернет плъх. Фен на Шити и мулан най -лошата комбинация.На шити сигурно от 3 год.те преди това не са били отбор.И селски на 34 съм не ми викай дребен?!

AC_Milan_92_45
25.02.2014 15:15

Естествено, че има, тука бъка с такива, от Марс ли падаш, особено оня mourinhofc ли беше, дето на всеки коментар с прогноза срещу Челси, дава отговор, добре че не са към 200, че на всички цял ден щеше да пише

wesselin1994
25.02.2014 15:13

Работата е там, че прогнозата ми не е породена от омраза, а просто смятам, че ще загубят в Гърция и класирането ще зависи от представянето им на Олд Трафорд, но виждам, че има хора, които не понасят да се дават прогнози срещу отбора им.

AC_Milan_92_45
25.02.2014 15:05

НЕ спирате да обиждате Ливърпул, че нямат трофей от сумати време, а искате да викат за вас, е как да стане? Обаче истината е, че Ливърпул още толкоз да е без трофей, пак са над вас.

wesselin1994
25.02.2014 14:55

Бахти ограничения тип

AC_Milan_92_45
25.02.2014 14:45

еми вие как искахте загуба за Сити и злобяхте след мача, то каквото повикало такова се обадило дребния

cesekarchetooo
25.02.2014 13:38

Зенит - Борусия оувър и Ман Ю 2 на ДНБ @2.64 в бета. Успех! *thumb_up*

Plamenov87
25.02.2014 12:45

OMG Много пияни тука бе!Юнайтед твърдо 2 другия мач x2

sa6etoo
25.02.2014 12:02

Прекалено много двойки станаха миналата седмица и според мен една 1-ца тук няма да е зле да видим. *lol* А може и Х де.

El_Fenomeno5
25.02.2014 11:59

Зенит - Борусия Дортмунд - 1-1
Олимпиакос - Манчестър Юнайтед. - 2-1

Bawarian
25.02.2014 11:06

Зенит-Дортмунд ( 0-2; 0-1) Олимпиакос-Юнайтед (1-1; 1-2) *beer**cool*

Bawarian
25.02.2014 16:08

или 0-2 или 0-1

cesekarchetooo
25.02.2014 14:15

Един от двата да излязат на точен има предвид, а не ПП/КР.

petko9305
25.02.2014 13:56

Добре де как така ? Зенит-Дортмунд ще стане от 0-2; на 0-1 *tongue*